Biscuitii analizati se adreseaza celor care sufera de diabet. Persoanele sanatoase pot consuma produsul cu moderatie si nu foarte frecvent.

Biscuitii Dita cu chimen si fara zahar au urmatoarele ingrediente, dupa cum ne arata eticheta: "faina de grau, faina integrala, faina de soia, grasime vegetala hidrogenata, chimen 3%, tarate de grau, agenti de afanare (bicarbonat de amoniu E 503, bicarbonat de sodium E 500), sare, amulsificator (lecitina de soia E 322), conservant (metabisulfit de sodium E 223), aroma natural identica unt". Biscuitii contin gluten. Conform etichetei nutritionale, produsul analizat are o valoare energetica de 403,99 kcal, 1688,68 kj si proteine 12,32 g, carbohidrati 67,01 g, grasimi 9,63 g, fibre 3,07%.

Analiza. Produsul se adreseaza diabeticilor, dar este total interzis celiachicilor, din cauza continutului de gluten. Persoanele care vor consuma acest produs trebuie sa fie atente la metabisulfitul de sodiu, pentru ca doza zilnica admisa pentru acest aditiv este de 0,7 mg/kg corp. E 223 este intalnit in multe produse alimentare, de aceea doza poate fi depasita destul de usor pe parcursul unei zile. Acest aditiv impiedica vitaminele, in special vitamina B1, sa se fixeze in organism, din cauza efectului sau oxidant. De asemenea, cei sensibili la sulfiti ar trebui sa fie atenti la cantitatea de produs consumat.


Trimiteti etichetele la redactie
Rubrica se adreseaza celor care doresc sa afle ce contin alimentele si bauturile consumate zilnic si efectele lor asupra sanatatii. Cititorii isi pot exprima opiniile la numerele de telefon 021.318.20.37; 021.318.20.43 sau pe e-mail bundeconsum@jurnalul.ro. Daca sunteti interesat de caracteristicile unui produs, expediati pe adresa redactiei (Piata Presei Libere numerele 1-3, corp D, Sector 1, Bucuresti) eticheta acestuia pentru a fi "analizata" de specialistul nostru.