Transferul participatiei de 112,5 milioane de titluri a avut loc pe piata Deal, unde partile negociaza direct, la un pret de 2,9 lei, mai mic cu 14,71% comparativ cu pretul de inchidere din ziua precedenta. Actionarul majoritar al Kandia-Excelent a f
Transferul participatiei de 112,5 milioane de titluri a avut loc pe piata Deal, unde partile negociaza direct, la un pret de 2,9 lei, mai mic cu 14,71% comparativ cu pretul de inchidere din ziua precedenta. Actionarul majoritar al Kandia-Excelent a fost fondul de investitii Axis Investment Limited, cu o participatie de 84,16%, restul actiunilor fiind detinute de Meinl Bank (9,16%) si investitori de pe BVB.Cadbury Schweppes realizeaza aproximativ 10% din vanzarile totale de dulciuri de pe piata mondiala, fiind activ pe categoriile de ciocolata, bomboane (inclusiv dropsuri) si guma de mestecat. Kandia-Excelent a finalizat, la 1 iunie, procedurile de achizitie a liniei de produse zaharoase a Kraft Foods, tranzactia vizand diferite echipamente si marcile de produse zaharoase Silvana si Sugus, pentru care compania a anuntat anterior ca va plati pana la zece milioane euro. Lichiditatea Bursei de Valori Bucuresti (BVB), pe segmentul actiuni, a ajuns ieri la 358,12 milioane de lei, reprezentand rulajul maxim de la reinfiintarea Bursei, in anul 1995, cea mai mare parte provenind din vanzarea unui pachet de 93,2% din capitalul producatorului de ciocolata Kandia Excelent. Actiunile companiei au inchis sedinta la 3,7 lei pe actiune, cu 8,82% peste nivelul de joi, pe fondul unor tranzactii pe piata Regular de 1,77 miliarde de lei.Titlurile companiei au fost oprite temporar de la tranzactionare vineri dimineata dupa ce firma a anuntat Bursa ca va avea un alt proprietar, iar ulterior s-au apreciat cu 15%, maximul admis in sistemul de tranzactionare al Bursei. (E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.