Handbalistele lui Gheorghe Tadici au luat o optiune serioasa in ceea ce priveste calificarea la Mondialele din decembrie, dupa ce s-au impus cu 25-16 in fata Suediei.

Reprezentativa feminina de handbal a Romaniei a achizitionat biletele pentru Mondialul din Franta, chiar daca mai are de disputat inca un meci, simbata, la Rimnicu Vilcea. Elevele lui Gheorghe Tadici si-au asigurat calificarea inca dupa prima mansa a barajului cu Suedia, impunindu-se in deplasare, cu 25-16 (14-5), in fata nordicelor. Pentru Romania au marcat: Ramona Maier (7 goluri), Valentina Elisei (4), Adina Meirosu (4), Ionela Gilca (3), Steluta Luca (2), Aurelia Bradeanu (2), Valeria Bese (1), Adriana Nechita (1) si Roxana Gheorghe (1). Partida de la Uddevalla a consemnat revenirea la nationala, dupa doi ani de absenta, a interului Carmen Amariei. ,,Apararea, pe care ne-am axat la ultimele cinci antrenamente, a mers foarte bine. Le-am spus fetelor ca daca vrem sa cistigam in deplasare trebuie sa stim sa ne aparam si iata ca ele au ascultat. Desi au existat unele nesincronizari in atac, eu zic ca pe ansamblu a fost bine. Echipa a demonstrat ca are o mentalitate apropiata de ce se cere in marea performanta’’, a declarat antrenorul nationalei Romaniei, Gheorghe Tadici.

Dupa ce a cistigat Cupa Cupelor cu echipa Oltchim Rimnicu Vilcea, antrenorul Gheorghe Tadici viseaza la un trofeu si cu echipa nationala. ,,I-am promis premierului Calin Popescu Tariceanu atunci cind l-am vizitat la Palatul Victoria ca il vom invita la finala Mondialului din Franta si trebuie sa ne tinem de cuvint. Primul pas spre turneul final l-am facut in Suedia. Sint convins ca Romania poate face rezultate de exceptie cu actuala generatie inca doi-trei ani de-acum inainte’’, a mai spus Tadici.

Aproximativ 50 de suporteri romani le-au incurajat pe fetele lui Gheorghe Tadici, vicecampioane mondiale en-titre, din tribunele salii din Uddevalla. Printre fanii tricolorelor s-a numarat si o femeie in virsta de 77 de ani, venita in Suedia sa-si viziteze fiul. Desi nu s-a mai incumetat sa urce in avion, asa cum a facut-o la finala Mondialului de la Sankt Petersburg, presedintele FRH, Cristian Gatu nu a vrut sa rateze meciul de baraj cu handbalistele antrenate de Ulf Schefvert, astfel ca a facut deplasarea cu masina. (Articol aparut doar in editia online)