Traim intr-o societate hipersexualizata   Englezii nu stau prea bine la capitolul cunostinte sexuale. Dar parca romanii sunt premianti. Si unii si altii scapa repede intr-o relatie sexuala si uita consecintele. O sarcina nedorita. O boala ve
Traim intr-o societate hipersexualizata   Englezii nu stau prea bine la capitolul cunostinte sexuale. Dar parca romanii sunt premianti. Si unii si altii scapa repede intr-o relatie sexuala si uita consecintele. O sarcina nedorita. O boala venerica...     Aproximativ un englez din trei crede ca, daca dupa un contact sexual, partenera sare de trei ori, se spala imediat sau urineaza este sufficient ca sa nu ramana insarcinata. Astfel,pot fi punctate concluziile unui studiu efectuat pe un lot de 500 de persoane intre 18 si 65 de ani de catre Asociatia de planing familial(FPA) din Marea Britanie. Rezultatele acestui studiu au fost prezentate in deschiderea campaniei Contraceptive Awareness Week saptamana de informare asupra contraceptiei - , derulata in Marea Britanie.     Anne Weymann, directoare a FPA, considera ca, la ora actuala,traim intr-o societate hipersexualizata si ca suntem bombardati cu imagini si mesaje sexuale. "In mod paradoxal,faptul ca punem la dispozitia cetatenilor informatii si mijloace de care au nevoie pentru a face o alegere buna pentru protejarea sanatatii lor nu este intotdeauna considerata o prioritate", semnaleaza Anne Weymann.     In acest sens, dirctorul FPA reaminteste ca in Marea Britanie o sarcina din cinci este intrerupta prin avort. Evident se pune intrebarea care este mesajul acestei anchete.       IGNORANTA. Mai intai, ca jumatate dintre persoanele interrogate nu stiu ca perioada cea mai fertila pentru femei este intre a 12-a si a 18-a zi a ciclului. Si pentru a fi mai explicita, Anne Weymann precizeaza: ciclul menstrual presupune 28 de zile, prima zi a ciclului corespunde primei zile a menstruatiei. In a 14-a zi are loc ovulatia. Ovulul este fecundat in intervalul dintre a 12-a si a 18-a zi. O alta informatie lamuritoare: aproximativ 25% dintre barbatii si femeile chestionate nu stiu ca lichidul seminal (lichidul emis de organul sexual masculin in timpul erectiei inainte de ejaculare) poate contine chiar el spermatozoizi.   Aceasta inseamna ca inclusiv preludiul poate fi finalizat cu o sarcina.Astfel, 89% dintre respondenti nu cunosteau ca spermatozoizii "traiesc" si deci sunt susceptibili de a fecunda un ovul aproximativ o saptamana.Majoritatea persoanelor chestionate isi dau seama ca au un gol de cunostinte sexuale si au pus aceasta pe seama lipsei unui curs de educatie sexuala in scoli.   Conf. dr. Daniel Popescu reamintes te ca majoritatea femeilor au ciclul neregulat, ceea ce face mai dificil calcul perioadei fertile. Acesta este si motivul pentru care metoda calendarului de prevenire a unei sarcini nedorite prezinta o mare rata de esec.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.