Sportiva din Constanta va fi nevoita sa lucreze la trei aparate: sol, birna si sarituri pentru a face parte din lotul pentru Mondiale.

Conducerea FRG conditioneaza prezenta Catalinei Ponor la Mondialele de gimnastica de la Stuttgart. Pentru a ajunge in Germania, tripla campioana olimpica de la Atena, antrenata acum de Mariana Bitang, va trebui sa faca trei aparate. „Lotul pentru Mondiale este format. Fetele acelea lucreaza din greu la Deva, string din dinti, trec peste accidentari si vor fi in echipa Romaniei pentru Mondiale. Singura exceptie, cu care federatia este de acord, este Catalina Ponor, care va merge la Mondiale doar daca va face exercitii la trei aparate, adica sarituri, birna si sol. Doar cu exercitiul la birna nu va merge, pentru ca e o competitie pe echipe, care califica la Olimpiada", a spus presedintele FRG, Adrian Stoica. In ceea ce o priveste pe Monica Rosu, care la rindul ei si-a exprimat intentia de a se intoarce in sala, Stoica este categoric: „Rosu este o fosta sportiva care viseaza doar la echipa Romaniei, in care nu se intra cu o saritura".

Accidentata la glezna in finala europeana de la sol, Sandra Izbasa va sta pe tusa cel putin o luna si jumatate. „Sandra a fost la Bucuresti, unde a fost vazuta de doctorul Stanculescu. Acesta i-a recomandat sa poarte ghips inca sase-opt saptamini. Ea a suferit o fractura la metatarsiene", a declarat antrenorul Nicolae Forminte. Mult mai delicata pare a fi problema Aluissei Lacusteanu, accidentata la genunchi. „Aluissa trebuie sa poarte timp de trei-patru saptamini o orteza, dupa care i se va reface RMI-ul. Asupra ei planeaza suspiciunea unei leziuni a ligamentului incrucisat, ceea ce face ca recuperarea sa fie de durata", a mai spus Forminte. Cum Mondialele sint programate la inceputul lunii septembrie, antrenorul roman ia in calcul si varianta unui lot de rezerva: „Traim cu funia de git. Pregatim o echipa pentru un caz nefericit. Astfel, am decis ca la concursurile la care vom participa, alaturi de o gimnasta experimentata, sa mergem si cu una mai tinara. La Gent, vom fi reprezentati de Steliana Nistor si de Madalina Gutu".