100 milioane de euro pentru 1 Mai Minivacanta de 1 Mai reprezinta o bula de aer pentru hotelierii de pe Litoralul romanesc, spera sa inceapa sezonul estival cu dreptul. La mare, munte sau la iarba verde 1 Mai muncitoresc va scoate din buzunarele ro
100 milioane de euro pentru 1 Mai Minivacanta de 1 Mai reprezinta o bula de aer pentru hotelierii de pe Litoralul romanesc, spera sa inceapa sezonul estival cu dreptul. La mare, munte sau la iarba verde 1 Mai muncitoresc va scoate din buzunarele romanilor 100 de milioane de euro.  Aproximativ 20.000 de persoane au dat fuga pe Litoralul romanesc pentru patru zile de relaxare si distractie si alte 10.000 au sters-o la bulgari.  TURISM. De Pasti, majoritatea hotelurilor de pe Litoralul romanesc au fost inchise, iar cele ce faceau nota discordanta aveau preturi mult prea mari, astfel incat hotelierii s-au trezit ca vecinii bulgari le-au furat clientii. De 1 Mai, hotelierii au intors foaia si au afisat tarife "promotionale". Astfel, o camera dubla la un hotel de doua stele in statiunea Mamaia a putut fi inchiriata cu 60 de lei pe noapte, iar la un hotel de trei stele, cu 120 de lei pe noapte. Hotelierii din Mamaia s-au ales cu circa 6.000 de locuri de cazare rezervate, insa se estimeaza ca in aceste patru zile libere se bucura de mare si de soare circa 20.000 de turisti. "Numarul celor care si-au facut rezervari prin agentii de voiaj este de 10.000, insa estimam ca vor fi 20.000 de turisti, deoarece sunt multi care merg pe cont propriu. Statiunile vizate sunt Mamaia, Vama Veche si Costinesti. Pretul mediu al unui sejur de trei zile pe Litoral in acest week-end prelungit este cam de 70 de euro", a explicat Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor din Turism (ANAT).  Avand in vedere acest pret mediu pe sejur, de pe urma celor 10.000 de turisti care merg la mare de 1 Mai prin intermediul agentiilor de turism s-au incasat circa 700.000 de euro. "Tot prin agentiile de voiaj din Romania vor ajunge in Bulgaria circa 10.000 de romani, care au platit in jur de 120 de euro pentru trei nopti de cazare in regim all inclusiv, adica 1,2 milioane de euro", a spus Badulescu. Incasarile realizate de agentiile de voiaj de pe urma romanilor cu dor de duca se ridica, in total, la 1,9 milioane de euro. Iar daca ii luam in calcul si pe cei circa 10.000 de romani despre care se presupune ca viziteaza Litoralul autohton pe cont propriu si consideram ca si ei cheltuiesc, in medie, tot 70 de euro pe cazare, valoarea urca la 2,6 milioane de euro.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.