Specialistii Institutului National de Cercetare si Dezvoltare Marina "Grigore Antipa" din Constanta preconizeaza ca in aceasta vara marea va fi mai curata, fara acumulari masive de alge.  Directorul INCDM, Simion Nicolaev, spune ca, dupa ce i
Specialistii Institutului National de Cercetare si Dezvoltare Marina "Grigore Antipa" din Constanta preconizeaza ca in aceasta vara marea va fi mai curata, fara acumulari masive de alge.  Directorul INCDM, Simion Nicolaev, spune ca, dupa ce inainte de Paste am asistat la un fenomen neobisnuit de timpuriu de inflorire algala, pana in luna august marea va fi mai buna si acumularile de alge nu vor fi semnificative.  Cantitatile impresionante de alge, care au aparut pe plajele din sudul litoralului, intre Vama Veche si Olimp, au fost adunate de lucratorii Directiei Apelor Dobrogea Litoral, astfel incat de Paste plajele erau curate. Simion Nicolaev a adaugat ca era de asteptat sa apara acest fenomen, pentru ca iarna a fost calda, iar algele au inceput sa creasca mai devreme si au ajuns la maturitate inainte de inceperea sezonului cald. Dupa acumularile masive din martie-aprilie, specialistii nu se mai asteapta la aparitia unor cantitati mari de alge, ba chiar spera ca acestea sa fie cu mult mai putine decat in anii anteriori.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.