Aglomerație, polițiști, cerșetori, mici, bere, fum, nervi și ingrozitor de mulți decibeli. Printre copane la rotisor și valuri de bere, severinenii și amatorii de chilipiruri s-au călcat in picioare, asurziți de acordurile manelelor.


Sărbătoarea Zilelor Severinului, ediția
a XV-a, a inceput vineri și se va termina maine, 23 aprilie, la capătul a patru zile de manifestări, cantece și focuri de artificii. și totul garnisit din plin cu mici, fum și rauri de bere. În urmă răman doar spațiile verzi distruse și tone de gunoaie.

AGLOMERAŢIE. Față de anii trecuți, poate și din cauza vremii insorite, numărul tarabagiilor și comercianților de mici și de bere aproape că s-a dublat, iar severinenii au impanzit Strada Crișan incă de la primele ore ale zilei de vineri. În zona Casei Tineretului, unde a fost amplasată scena destinată folclorului, peste 300 de tarabagii au ocupat aproape tot spațiul destinat populației. Pentru formațiile de muzică ușoară a fost amplasată o altă scenă in fața Palatului Cultural Teodor Costescu.

BÂLCI. Spre seară, zona a devenit neincăpătoare pentru zecile de mii de mehedințeni (in mare parte tineri) veniți din toate colțurile județului pentru cateva ore de distracție. Dacă cei mai mulți dintre ei sperau să asculte programul organizat pentru această sărbătoare desfășurat pe scena special amenajată, s-au inșelat amarnic. Dacă te depărtai cu cațiva metri de scenă, nu se mai auzea nimic altceva in afară de manele. Și nici acelea nu erau de ultimă oră, ci... destul de expirate. Dar nici pe loc nu puteai rămane, din cauza valurilor de plimbăreți, care parcă nu-și găseau locul. Printre cei care-și doreau ocuparea unui scaun la o masă se afla un număr mare de amatori de chilipiruri și de "controlori" de buzunare. Și chiar dacă numărul polițiștilor și jandarmilor a fost unul copleșitor, șuții, adunați ca la un congres, și-au văzut nestingheriți de treabă, imbulzeala fiind cea mai bună acoperire.

COMPILAŢII AD-HOC. În această situație, recitalurile renumiților interpreți de muzică populară, precum Niculina Stoican, Petrică Mațu Stoian, Sanda Argint, Irina Zoican și alții, au fost foarte ușor acoperite de urletele maneliștilor ce răzbăteau din stațiile restaurantelor ambulante. Doar o trupă de interpreți chilieni a reușit să acapareze atenția publicului prin acordurile melodiilor indiene. Îmbrăcați in costume de indieni apași, cinci studenți chilieni au fost sufocați de numărul mare al severinenilor atrași de muzica pigmentată din belșug cu strigăte de luptă.

TONE DE GUNOAIE. În urma primelor două nopți de distracții au rămas tone de gunoaie imprăștiate pe străzi și pe spațiile verzi. Lucrătorii de la Salubritate, și ei in număr destul de mare, au depus eforturi uriașe să curețe zona, următoarele zile de distracție anunțandu-se și ele la fel de sufocante. Cat despre costurile acestei sărbători, dacă executivul primăriei a alocat in jur de 200.000 de lei, alți bani vor urma a fi scoși din vistieria Consiliului Local pentru remedierea străzilor și a zonelor verzi, ce arată acum ca după un veritabil bombardament.