Europarlamentarii au respins amendamentul propus de eurodeputata din Grecia Katerine Batzeli care propunea ca Romania si Bulgaria sa beneficieze de noile reglementari abia dupa doi ani. Comisia Europeana a propus in iulie 2006 un tarif de 0,50 de eur
Europarlamentarii au respins amendamentul propus de eurodeputata din Grecia Katerine Batzeli care propunea ca Romania si Bulgaria sa beneficieze de noile reglementari abia dupa doi ani. Comisia Europeana a propus in iulie 2006 un tarif de 0,50 de euro/ minut pentru apelurile facute din strainatate, si un tarif de 0,25 euro/minut pentru apelurilor primite. Parlamentul European a redus si mai mult acest tarife la 0,40 de euro/minut, respectiv 0,15 euro/minut - preturile enuntate neincluzand TVA.
Comisia pentru Industrie a Parlamentului European a hotarat si ca trecerea la noile tarife sa se faca automat, pentru toti consumatorii, daca acestia nu si-au exprimat dorinta de a beneficia de alte pachete de servicii, mai ieftine, oferite de un alt operator.
Pentru a intra in vigoare, propunerea legislativa trebuie sa fie aprobata de plenul Parlamentului European, la 12 mai, si de Consiliul UE al ministrilor Telecomunicatiilor, care va avea loc la 7 iunie, in Luxemburg. Avand statut de reglementare, aceasta decizie de micsorare a tarifelor de roaming va intra in vigoare imediat dupa publicarea in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, fara a mai fi nevoie sa fie adoptata de organismele legislative ale statelor membre. (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.