Belu nu a demisionat
Agentia Nationala pentru Sport precizeaza prin intermediul unui comunicat de presa ca Octavian Belu nu a demisionat din functia de presedinte al ANS, mentionand ca orice "schimbari de situatie vor fi comunicate cu promptitudine". "Avand in vedere unele informatii difuzate in mass-media, Biroul Purtatorului de Cuvant este imputernicit sa precizeze ca Octavian Belu, presedintele Agentiei Nationale pentru Sport, nu si-a depus demisia din functia ce o detine. Eventualele schimbari de situatie vor fi comunicate cu promptitudine", se mentioneaza in comunicat. ANS infirma astfel informatiile aparute in presa, potrivit carora Belu si-ar fi depus demisia in alb de la conducerea agentiei, in semn de solidaritate cu ministrii Partidului Democrat, care au fost eliminati din Guvern, in urma restructurarii operate de premierul Calin Popescu-Tariceanu. Belu nu este membru al niciunui partid politic, dar a fost propus pentru functia de presedinte al ANS de catre Partidul Democrat. (MIG)
Omer fara presiune
Antrenorul echipei de handbal masculin UCM Resita, Aihan Omer, a declarat ieri, dupa tragerea la sorti a ordinii meciurilor din finala Challenge Cup, cu norvegienii de la Drammen, ca ii convine faptul ca adversarii sunt considerati favoriti, pentru ca presiunea va fi pe ei. "Ma asteptam la acest rezultat la tragerea la sorti. Nu ma refer la o lucratura sau ceva de genul asta, ci mai degraba am avut o presimtire. Ar fi fost prea frumos sa jucam returul acasa, cu trofeul pe masa. Cunosc adversarul, au jucatori la nationala Norvegiei, dar care au si evoluat la mari cluburi din Europa, precum THW Kiel sau Barcelona. Nu va fi deloc usor, dar ne convine ca sunt considerati favoriti, pentru ca presiunea va fi pe ei. Pentru noi, e bine ca suntem outsideri, vom juca mai increzatori si vom lupta mai mult", a spus Omer. UCM Resita va juca, in premiera, finala Challenge Cup, in compania echipei norvegiene Drammen HK. Resitenii vor disputa meciul tur pe teren propriu, la Drobeta Tr. Severin, pe 22 aprilie, de la ora 11, urmand ca returul sa aiba loc pe terenul nordicilor, pe 28 sau 29 aprilie. Trofeul a fost castigat la ultima editie de Steaua Bucuresti. (MIG)
Maradona are hepatita
Fostul international argentinian sufera de hepatita, din cauza consumului de alcool in exces, si trebuie sa ramana internat cel putin inca 15 zile, a anuntat medicul sau, Alfredo Cahe. "Va ramane internat cel putin 15 zile. Initial ma temeam ca este vorba de o pancreatita, dar de fapt este vorba despre hepatita. Hepatita acuta de care sufera este cauzata de consumul de alcool. Abia duminica (n.r. - in a patra zi de spitalizare) am putut constata o ameliorare a starii sale si a rezultatelor analizelor", a declarat Cahe pentru postul argentinian de radio "Mitre". Maradona, in varsta de 46 de ani, a fost internat miercurea trecuta dupa ce a suferit o decompensare (ruptura a echilibrului organismului), provocata de excesul de alcool. Medicii apreciaza ca starea lui inregistreaza o "evolutie favorabila". Fostul international argentinian a contractat hepatita B in 1991, atunci cand juca la FC Barcelona. Maradona a mai fost spitalizat in trecut din cauza problemelor de sanatate provocate de consumul de droguri. In 2004, el a fost in stare critica, din cauza unei crize cardio-pulmonare. Dupa ce a reusit sa depaseasca dependenta de cocaina, aceasta a fost inlocuita, potrivit medicilor, de cea de alcool. (MIG)