Bascalia in fel si chip
Ultimul invitat din aceasta luna al Conferintelor de la Teatrul National este poeta, eseista si publicista Ana Blandiana. Pentru intalnirea de duminica, 29 octombrie, cu publicul ei, Otilia Coman (pe numele adevar
Bascalia in fel si chip
Ultimul invitat din aceasta luna al Conferintelor de la Teatrul National este poeta, eseista si publicista Ana Blandiana. Pentru intalnirea de duminica, 29 octombrie, cu publicul ei, Otilia Coman (pe numele adevarat) a ales ca tema de discutie "Bascalia la romani, de la aparare la sinucidere". Conferinta va incepe la orele 11.00, in Sala Atelier a Teatrului National "I.L. Caragiale" din Bucuresti. (L.D.)
Interferente de sambata
De la orele 19.00, in aceasta seara, Teatrul National de Opereta "Ion Dacian" va fi gazda performance-ului "Forum Art 2006" realizat de Inter-Art Group si TransMedia in cadrul stagiunii de arta contemporana "Interferente". Spectacolul coordonat artistic de catre Mihaela Vosganian, in coregrafia Lilianei Iorgulescu are in program doua componente: grupul de muzica si dans contemporan Inter-Art - Mihaela Vosganian ("Reverberations"; "African Interferences"), Ron Mazurek ("In Search of."; ("Mai Timise"), Dinu Ghezzo ("Eyes of Cassandra"; "Alba II"), Irinel Anghel ("Empathy"), Matt Steckler ("For Wally Pipp: Headache of Irony") si Collective Improv - muzicieni, Irinel Anghel (pian, acordeon, midi keyboard / laptop), Andrei Kivu (violoncel, tuba, trompeta, flaut, electronics), Mihaela Vosganian (percutie, electronics); dansatori, Liliana Iorgulescu, Andreea Duta, Paul Cimpoieru; video, John Crawford; coregrafie video, Lisa Naugle; Dinu Ghezzo (pian, VJ-ing); Ron Mazurek (acordeon, electronics); Matt Steckler (saxofon, flaut). (L.I.)
Malaele cucereste Cehia
Odata cu inceputul de saptamana, Horatiu Malaele si-a stabilit un obiectiv clar - cucerirea Cehiei. Cu concursul Institutului Cultural Roman din Praga, el va fi luni (30 octombrie) protagonistul (direct sau indirect) a trei evenimente culturale. De la orele 19.00, in sala de proiectie si galeria Institutului Maghiar din Praga va face un one man show in stilu-i inconfundabil. Spectacolul este si prilej pentru un dublu vernisaj. O data, caricaturi ale politicienilor romani realizate de Horatiu Malaele. Apoi, xilogravuri ale pictorului Adalbert Gyuris, inspirate de caricaturile lui Malaele. Organizatorii (ICR Praga) asigura traducerea in limba ceha la casti, ofera intrarea libera si cate un pahar de vin romanesc. (L.D.)
"Profil" de polonezi
Cvartetul de coarde "Profil" va sustine in aceasta seara (28 octombrie), de la orele 18.00 in Aula Palatului Cantacuzino din Bucuresti, un concert de muzica contemporana inclus in Festivalul Profil (22-29 octombrie). Diana Mos, Gabriel Gheorghe - vioara, Marian Movileanu - viola si Alexandru Dutulescu - violoncel vor prezenta un program cu lucrari de Pawel Lukaszewski (compozitor care va fi de altfel prezent la concertul organizat de Institutul Polonez din Bucuresti), Rafal Augustyn, Adrian Mociulschi, Dan Dediu. (L.I.)
"Copiii nevazuti" si povestea lor
Duminica (29 octombrie) inainte de pranz (orele 11.00), Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) organizeaza un program special pentru familii, cu tema "Povestea mea", pentru copii intre 6 si 12 ani. Programul pastreaza structura obisnuita a programelor derulate de muzeu (vizita activa si atelier de creatie - iar tema abordata isi propune sa ilustreze, prin intermediul operelor expuse in muzeu, povesti ale copiilor de pretutindeni. Lucrarile realizate in atelier vor participa la concursul de creatie, cele mai creative urmand sa fie generos rasplatite (400, 200 respectiv 100 de euro, plus alte premii surpriza). Programul face parte din campania "Copiii nevazuti" initiata de Freedom House Romania si UniCredit Group, in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului, Romania Film si ProRom. Aceasta are ca scop, pe de o parte, sensibilizarea opiniei publice si stimularea dezbaterilor asupra problemelor cu care se confrunta copiii, iar pe de alta parte, sa-i informeze pe acestia din urma despre drepturile pe care le au. (L.I.)
Trei ani de actiune
In urma cu trei ani, la sfarsitul lunii octombrie, AXN - reteaua internationala de televiziune de actiune si aventura apartinand concernului Sony Pictures Television International - se lansa concomitent in sase tari din Europa Centrala: Romania, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Ungaria si Polonia. De la inceput, AXN si-a propus sa fie destinatia nr. 1 pentru iubitorii de actiune si aventura. Anul acesta, postul TV a triplat actiunea si misterul aducand inca doua canale tematice: AXN Sci-Fi si AXN Crime. (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.