Costurile nominale orare cu forta de munca aferente ultimului trimestru din 2006 au inregistrat in Romania cea mai rapida crestere din Uniunea Europeana, comparativ cu perioada similara din 2005, potrivit biroului de statistica al UE, Eurostat. Avans
Costurile nominale orare cu forta de munca aferente ultimului trimestru din 2006 au inregistrat in Romania cea mai rapida crestere din Uniunea Europeana, comparativ cu perioada similara din 2005, potrivit biroului de statistica al UE, Eurostat. Avansul costurilor cu forta de munca a fost de 29,9% in Romania, dupa care au urmat Letonia (26,9%) si Lituania (19,7%), se arata intr-un comunicat al Eurostat. Costurile salariale au urcat, in Romania, cu 29,8%, iar alte costuri cu 30%. Cel mai important avans al costurilor totale, de 34,9%, a fost inregistrat in activitatile de constructii, urmate de servicii (29,6%) si industrie (29,2%). In cazul Bulgariei, cresterea costurilor orare cu forta de munca a fost de 6,2%. Costurile cu salariile au avansat cu 11,2%, insa alte costuri au scazut cu 8,4%. Celelalte costuri includ contributiile sociale platite de angajatori, alaturi de alte taxe. Costurile salariale sint compuse din remuneratii directe, precum si din alte beneficii primite de angajat. Avansul mediu al costurilor cu forta de munca din statele membre ale UE a fost de 2,8%. Cele mai reduse cresteri au fost inregistrate in Germania (1,2%), Malta (1,7%) si Suedia (2%). (F.C.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.