Producatorul de bauturi racoritoare necarbonatate Tymbark Maspex Romania estimeaza pentru acest an o crestere a cifrei de afaceri cu 15%, de la 43 milioane euro anul trecut, in conditiile extinderii productiei. Compania a finalizat recent o investiti
Producatorul de bauturi racoritoare necarbonatate Tymbark Maspex Romania estimeaza pentru acest an o crestere a cifrei de afaceri cu 15%, de la 43 milioane euro anul trecut, in conditiile extinderii productiei. Compania a finalizat recent o investitie de 2,5 milioane de euro la fabrica de bauturi racoritoare necarbonatate pe care o detine la Valenii de Munte, care a vizat cresterea capacitatii de productie.
"Productia a fost extinsa in mod special pentru sucuri si bauturi necarbogazoase. Punem accent in continuare pe productia de sucuri ambalate la cutie de carton", a declarat Krzysztof Grabowski, presedintele Tymbark Romania.
Investitiile Tymbark in unitatea de la Valenii de Munte s-au cifrat, in ultimii trei ani, la peste 25 de milioane de euro. "Tocmai am incheiat investitia in fabrica de la Valenii de Munte. Vom fi prima firma din Romania care produce si ambaleaza nectaruri in cutie de doi litri", a adaugat Krzysztof Grabowski. Potrivit oficialului companiei, pentru anul in curs, Tymbark si-a bugetat investitii de 6 milioane de euro.
Pe langa producerea de sucuri necarbonatate, Tymbark mai este prezent in Romania cu divizia de bauturi calde instant.
Piata bauturilor racoritoare necarbonatate a inregistrat, in 2006, vanzari in functie de volum de aproape 200 de milioane de litri, din care 12 milioane de litri juice 100%, 30 de milioane de litri nectar si 150 de milioane de litri still drink, potrivit Tymbark Romania, care citeaza datele firmei de cercetare ACNielsen.
Compania a realizat in 2005 un profit net de 10,3 milioane de lei, la o cifra de afaceri de 131,2 milioane de lei (circa 36,2 milioane de euro), potrivit datelor Ministerului Finantelor Publice. Denumita anterior La Festa Romania, compania si-a schimbat numele in Tymbark Maspex Romania in luna decembrie a anului trecut. Tymbark Maspex Romania face parte din grupul polonez (Tymbark) Maspex Wadowice. Grupul este format din opt companii cu sediul in Polonia si alte opt reprezentante in majoritatea tarilor din Europa de Est. "Este bine ca si noi, in Romania, sa avem acelasi nume cu cei din Polonia", a precizat Krzysztof Grabowski.
La Valenii de Munte se afla si Centrul Administrativ al Grupului pentru Europa de Est, care include Romania, Republica Moldova, Macedonia, Turcia, Ungaria si Serbia. Tymbark Maspex Romania produce mai multe bauturi calde, ceaiuri, cacao, sucuri de fructe, sucuri de morcovi, nectaruri etc. Fabrica pe care compania o detine la Valenii de Munte are 600 de angajati, iar 17% din productia realizata merge la export, in mai multe state din Europa sau Orientul Mijlociu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.