Intr-o scrisoare deschisa, Popescu a solicitat infiintarea acestui for de investigare, sub coordonarea Autoritatii de Control a Guvernului, din care sa faca parte specialisti care sa analizeze din punct de vedere tehnic si juridic toate contractele d
Intr-o scrisoare deschisa, Popescu a solicitat infiintarea acestui for de investigare, sub coordonarea Autoritatii de Control a Guvernului, din care sa faca parte specialisti care sa analizeze din punct de vedere tehnic si juridic toate contractele de furnizare a energiei incheiate in perioada 2000-2007 de catre Hidroelectrica, S.N. Nuclearelectrica si complexele energetice Rovinari, Turceni, Craiova. Deputatul a cerut si verificarea tuturor componentelor care intra in calculul pretului energiei electrice, respectiv: costuri de producere a energiei, costuri de transport, servicii acordate clientilor in cadrul contractelor de furnizare, modalitati de plata a energiei, adaosul practicat de fiecare societate furnizoare. Dan Ioan Popescu mai cere in scrisoarea sa si ca toate concluziile acestei analize sa fie facute publice, iar daca exista cazuri in care se vor constata nereguli grave, care sa aduca prejudicii statului, atunci sa fie inaintate organelor abilitate.
Prim-vicepresedintele PC si-a motivat initiativa prin faptul ca este convins ca atat presedintele Traian Basescu, cat si opinia publica doresc sa fie corect informati. (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.