Comisia Europeana a dat o amenda-record, de 992 de milioane de euro, mai multor companii care opereaza pe segmentul productiei de ascensoare. Suma anuntata reprezinta cea mai mare amenda impusa vreodata de Uniunea Europeana pentru infi


Comisia Europeana a dat o amenda-record, de 992 de milioane de euro, mai multor companii care opereaza pe segmentul productiei de ascensoare. Suma anuntata reprezinta cea mai mare amenda impusa vreodata de Uniunea Europeana pentru infiintarea unui cartel.

Firmele amendate sint Otis (SUA), Kone (Finlanda), Schindler (Elvetia), Mitsubishi Electric (Japonia) si ThyssenKrupp (Germania), care a primit cea mai mare parte din amenda, 480 de milioane de euro.

Companiile au fost acuzate ca s-au inteles pentru a fixa preturile la ascensoare si scari rulante pe pietele din Belgia, Germania, Luxemburg si Olanda in perioada 1995-2004.

Totodata, firmele au falsificat mai multe licitatii si au restrictionat accesul altor companii la proiecte.

Printre cladirile afectate de costurile ridicate ale acestui cartel se afla chiar sediul Comisiei Europene de la Bruxelles si sediul Curtii Europene de Justitie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.