Noul serviciu gratuit de televiziune online, care se va intretine din publicitate, se numeste Joost.
Programul este sustinut de Niklas Zennstrom si Janus Friis, fondatorii Skype si de Frederik de Wahl, care a creat o aplicatie folosita de servi
Noul serviciu gratuit de televiziune online, care se va intretine din publicitate, se numeste Joost.
Programul este sustinut de Niklas Zennstrom si Janus Friis, fondatorii Skype si de Frederik de Wahl, care a creat o aplicatie folosita de serviciul de telefonie pe internet.
Directorul executiv al proiectului, Frederik de Wahl, a declarat in timpul prezentarii din Londra ca Joost ofera o experienta diferita fata de celelalte oferte de televiziune prin internet, potrivit site-ului BBC.
"incercam sa reproducem intreaga experienta oferita de televizor", a explicat de Wahl, citat de BBC, in timp ce naviga pe diferite canale cu ajutorul interfetei Joost.
Serviciul este inca in perioada de proba, dar mii de persoane au descarcat deja aplicatia pentru a o incerca.
Servicii concurente pun sub semnul intrebarii faptul ca Joost reprezinta o noua frontiera pentru televiziunea prin internet, potrivit BBC.
Serviciul BT Vision, lansat in decembrie, ofera video la cerere prin broadband (internet in banda larga), iar televiziunea Channel Four spune ca serviciul sau "4OD" ofera programe prin internet la calitate DVD.
IPTV (Internet Protocol Television - televiziune prin internet) este un serviciu de televiziune prin broadband (internet in banda larga), in loc de satelit, cablu sau retele terestre. Programele sunt incarcate prin internet, iar utilizatorul primeste doua optiuni de accesare a acestora: Televiziune digitala live (acces la programe live) si Video on Demand (VoD - video la cerere).
Pentru consumul de IPTV este nevoie de un receptor sau de un PC (computer personal) care sa fie conectat la televizor. Exista si optiunea de a transmite IPTV pe telefoanele mobile sau pe PDA (Personal Digital Assistant - asistent digital personal, care ofera acces la internet si care poate fi folosit si ca telefon, agenda, player muzical s.a.m.d.).
Comparativ cu televiziunea analoga sau digitala, IPTV face economie de largime de banda si este mai eficienta prin prisma capacitatii de transmitere a informatiilor. Mai multe canale pot fi transmise abonatilor, simultan, spre deosebire de retelele traditionale, care au restrictii de spatiu.
in Romania, reprezentantii Romtelecom au anuntat ca vor lansa un serviciu IPTV peste aproximativ un an si jumatate.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.