"Ma gandesc la o versiune erotica, aceea pe care Verdi a imaginat-o in mod sigur, insa pe care nu a putut sa o ilustreze din cauza epocii", a declarat Zeffirelli, care are acum 83 de ani. "Vreau ca erotismul sa fie palpabil. Pentru ca am la dispoziti
"Ma gandesc la o versiune erotica, aceea pe care Verdi a imaginat-o in mod sigur, insa pe care nu a putut sa o ilustreze din cauza epocii", a declarat Zeffirelli, care are acum 83 de ani. "Vreau ca erotismul sa fie palpabil. Pentru ca am la dispozitia mea doi cantareti frumosi, care se iubesc cu adevarat in viata reala, nu exista o ocazie mai buna ca aceasta", a adaugat legendarul regizor italian. Zeffirelli, care a pus in scena Aida la Scala, a comentat si gestul tenorului Roberto Alagna, care, la inceputul acestei luni, a parasit scena in plina reprezentatie, din cauza fluieraturilor publicului: "A fost un moment de nebunie. Nu poate fi aparat". "Daca vrea sa-si recapete credibilitatea in lumea operei, trebuie sa se angajeze durabil. Traviata ar fi o ocazie formidabila. Daca vrea sa-si recupereze credibilitatea in lumea operei va trebui sa se straduiasca mult. <<Traviata>> este o ocazie formidabila", a mai spus Zeffirelli. Alagna, pe care unii critici l-au numit "noul Pavarotti", a parasit brusc scena, in urma cu o saptamana, dupa ce a interpretat aria "Celeste Aida", pe parcursul careia a fost fluierat continuu de unii spectatori, nemultumiti de prestatia lui. In urma acestui incident, directorul teatrului a anuntat, in ziua urmatoare, ca va renunta la serviciile tenorului.
La randul lui, Roberto Alagna a declarat ca va da in judecata teatrul daca nu i se va permite sa se intoarca. (C. CIOBANU)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.