Un suedez l-a invins pe Loeb in superfinala Cursei Campionilor, iar Cupa Natiunilor a fost cistigata de Finlanda. Sebastien Loeb a fost invins cu propriile arme, superfinala Cursei Campionilor fiind cistigata de pilotul suedez Mattias Ekström, campion la DTM in 2004, care a concurat pe Citroën Xsara, masina cu care Loeb a luat ultimele trei titluri mondiale in CM de Raliuri. Stade de France, locul de desfasurare a intrecerii, a fost de altfel fieful scandinavilor, Cupa Natiunilor, derulata in cadrul aceleiasi gale, fiind cistigata de nationala Finlandei (Heikki Kovalainen/Marcus Grönholm), care a batut in finala echipa SUA, reprezentata doar de motociclistul Travis Pastrana. Celalalt american, pilotul de Formula 1 Scott Speed, s-a retras din concurs din cauza unei accidentari.

Loeb, invins si pe calculator

Ploaia cazuta asupra Parisului toata ziua de simbata a fost un mare obstacol pentru numerosi piloti, insa a determinat si dueluri pasionante, precum cel din semifinala pilotilor „de circuit" in care Mattias Ekström l-a intrecut cu 0,0002 secunde pe Heikki Kovalainen. Spectacolul a durat aproape sase ore, iar la el au asistat peste 50.000 de oameni, in timp ce pe pista campionii s-au intrecut cu masini Porsche GT3, Aston Martin V8, Renault Megane Trophy si Citroën Xsara WRC. Organizatorii au avut grija sa umple cu diverse show-uri golurile dintre curse, intr-unul dintre momente Sebastien Loeb, cel mai solicitat om al serii, fiind invins de un tinar de 19 ani la un joc video. Momentul s-a consumat chiar inaintea finalei si a prefigurat oarecum infringerea lui Loeb.

Ekström, laureat consecutiv

In primul act al superfinalei, francezul si Ekström s-au intrecut cu Megane Trophy, iar victoria suedezului a fost logica. Surpriza s-a produs in mansa a doua, pe Xsara, cind pilotul scandinav a terminat primul si nu a mai fost nevoie de o a treia intrecere. „Este cel mai important moment din cariera mea. Mai important chiar decit cel din 2004, cind m-am impus in DTM. Sint mindru ca l-am batut pe Loeb cu propria-i masina. Cind m-am trezit de dimineata ma durea stomacul si n-am putut sa maninc nimic toata ziua", a spus Ekström, care are 28 de ani, a terminat pe locul 8 sezonul 2006 al DTM si este pilot al uzinelor Audi. Prin victoria de simbata, el a adus Suediei a doua victorie in Race of Champions, primul succes fiind semnat de Stig Blomqvist, in 1990, intr-o vreme in care cursa se disputa in Gran Canaria. De remarcat ca Ekström a fost premiat si anul trecut, el cistigind alaturi de danezul Tom Kristensen Cupa Natiunilor pentru echipa Scandinavia.