Un alt proiect a fost, de asemenea, aprobat, ridicand cheltuielile totale aprobate de comitet la aproape opt miliarde de dolari, a declarat o sursa apropiata comitetului.
Filiala pentru tehnologia informatiei a Siemens, SBS, impreuna cu IBM, vor incheia contracte, pentru aceste proiecte, in valoare de 7,2 miliarde de dolari, a anuntat Ministerul, in cadrul unei declaratii.
O sursa apropiata proiectului a declarat ca SBS va primi 60% din contractul de IT iar IBM va obtine restul. Potrivit aceleiasi surse, contractele vor fi semnate pana la sfarsitul anului in curs.
SBS a refuzat sa comenteze, scrie Reuters.
Actiunile Siemens, afectate de scandalul de coruptie in care este implicat conglomeratul industrial, s-au depreciat cu 0,3%, pana la 73,50 euro, pe o piata care a crescut cu 0,5%.
Cele doua companii ar trebui sa instaleze aproximativ 140.000 de calculatoare personale, 700 de servere si mii de aparate telefonice, pentru fortele militare germane.
"Operarea si actualizarea infrastructurii tehnologice civile a armatei Germaniei vor fi efectuate, in urmatorii zece ani, de catre o companie formata din armata, in cooperare cu SBS si IBM", au declarat reprezentantii ministerului.
SBS si IBM vor detine, impreuna, 50,1% din compania care va opera contractele iar guvernul german va fi partener minoritar cu 49,9%, a mai anuntat Ministerul.
Directorul sef al Fujitsu-Siemens, o firma mixta a Siemens si a conglomeratului japonez de electronice Fujitsu, a estimat, anterior, pentru Reuters, ca exista mari sanse ca grupul pe care il conduce sa castige partea de PC as contractului.
Guvernul planuieste sa cumpere si 272 de vehicule blindate de transport "Boxer", pentru 891 de milioane de euro, a declarat sursa apropiata proiectului. Companiile Rheinmetall, Krauss-Maffei Wegmann si firma olandeza Stork sunt implicate in dezvoltarea vehiculelor.
Acordul comitetului transforma planul intr-o virtuala certitudine, cu toate ca mai trebuie aprobat si de parlament.
Ziarul Die Welt a citat surse din comitet care au declarat ca Germania se pregateste sa amane achizitionarea planuita de elicoptere, proiect in care este partener si grupul european pentru aparare EADS. Este vorba despre elicoptere navale MH-90 si de NH-90, al caror cost al fi trebuit sa fie de aproximativ 2,4 miliarde de euro.