Strategie pana in 2020
Romania va avea o noua Strategie Nationala de Dezvoltare Durabila, care are ca punct de reper anul 2020. Presedintele Traian Basescu, prezent la lansarea proiectului de revizuire a Strategiei, care dateaza din 1999
Strategie pana in 2020
Romania va avea o noua Strategie Nationala de Dezvoltare Durabila, care are ca punct de reper anul 2020. Presedintele Traian Basescu, prezent la lansarea proiectului de revizuire a Strategiei, care dateaza din 1999, a atras atentia asupra noilor conditii pentru Romania, ca stat membru al UE, asupra "slabiciunilor" administrative. "Este nevoie de o mai buna guvernare, la toate nivelurile", a spus presedintele. "Aceasta este in deplin acord cu obiectivele Strategiei de Dezvoltare Durabila. Este suficient sa amintesc faptul ca, intre obiectivele si indicatorii strategiei, un loc aparte detine buna guvernare. Iar faptul ca Romania este pozitionata, in clasamente internationale, intre tarile cu un nivel ridicat al coruptiei este o expresie a faptului ca inca nu avem o buna guvernare:, a precizat Traian Basescu. Potrivit presedintelui, pentru a asigura conditii de dezvoltare durabila, este nevoie de o buna guvernare. (L.M.)
Schimbare la Cosmote
Noul director general al operatorului de telefonie mobila Cosmote Romania este Stefanos Theocharopoulos, inlocuindu-l pe Nikolaos Tsolas, care s-a retras din aceasta functie din motive personale, a anuntat, ieri, compania.Tsolas a fost numit la conducerea Cosmote Romania in a doua parte a anului 2005 si a condus operatiunile de relansare a activitatii operatorului roman. Theocharopoulos este membru al Consiliului de Administratie al operatorului roman si s-a alaturat grupului elen de telecomunicatii OTE in anul 2002, se arata intr-un comunicat al Cosmote Romania. (E.I.)
Cursuri pentru profesori
Specializarea continua a profesorilor este una dintre cerinte pentru ca activitatea didactica sa fie performanta. Casa Corpului Didactic din Bucuresti este institutia care vine in sprijinul profesorilor si deruleaza cursuri pentru pregatirea continua a acestora. "In 2008 ne continuam activitatea unde suntem specialisti si unde suntem acreditati, adica cursurile din oferta CCD. Ultima noutate este acreditarea unui curs de didactica matematicii pentru profesorii de matematica, curs care curpinde 100 de ore si ofera 30 de credite profesionale. In decembrie am mai depus cerere de acreditare pentru didactica biologiei, didactica chimiei si didactica educatiei muzicale.",ne-a declarat Diana Melnic, directorul CCD. Anul trecut, peste 13.000 de profesori formati (din 20.000) au participat la diferite cursuri de perfectionare in cadrul CCD. (Corina SCARLAT)
Festival de teatru pentru elevi
Cea de-a 10-a editie a Festivalului international de teatru pentru elevi - "George Constantin", se va desfasura in Bucuresti in perioada 31 mai-2 iunie. La aceasta manifestare sunt asteptate pentru inscriere trupe de teatru din toata tara si din strainatate formate din elevi de toate varstele. Festivalul este organizat de Casa Corpului Didactic din Bucuresti si Ministerul Educatiei, cu sprijinul Primariei Sectorului 1. "Inscrierile trupelor vor incepe inca din luna ianuarie. Deoarece din experienta anterioara stim ca se vor inscrie peste 100 de trupe, se va face o selectie si vor ramane pentru jurizarea finala 24-27 de trupe. Selectia va fi facuta de o parte din membri jurilului final din care vor face parte actori si regizori profesionisti", ne-a declarat Diana Melnic, directorul CCD Bucuresti. Festivalul se va tine pe doua sectiuni: scoli generale si licee si se vor oferi premiul cel mare "George Constantin" pentru cel mai bun spectacol, cea mai buna regie etc. "Cazarea si masa sunt asigurate de Ministerul Educatiei. Ca noutate, pentru acest an vom organiza niste ateliere in care sa se lucreze productii comune", ne-a mai spus directorul CCD. (Corina SCARLAT)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.