Prezentam mecanismul prin care cei doi decid, exclusiv, cine si in ce conditii primeste avize de constructie pentru sedii de birouri, mall-uri, blocuri de locuinte, hoteluri sau imobile cu alte destinatii!
ZIUA a dezvaluit, la mijlocul a
Prezentam mecanismul prin care cei doi decid, exclusiv, cine si in ce conditii primeste avize de constructie pentru sedii de birouri, mall-uri, blocuri de locuinte, hoteluri sau imobile cu alte destinatii!
ZIUA a dezvaluit, la mijlocul acestei saptamani, faptul ca membrii Corpului de Control al Guvernului au fost sesizati cu privire la ilegalitatile care poarta amprenta grupurilor de interese aflate la conducere in Primaria Municipiului Bucuresti. Acestea graviteaza in jurul Primarului General Adriean Videanu si a arhitectului-sef Adrian Bold. Reporterii nostri au intrat in posesia unor documente-bomba, pe care vi le prezinta azi in premiera. Ele sunt dovada mecanismului diabolic prin care functioneaza respectivele grupuri.
Lista firmelor-paravan
Practic, Videanu, prin intermediul arhitectului-sef Adrian Bold, tine sub control intregul plan de urbanism al Capitalei. Cei doi actioneaza sub paravanul unor firme care ofera servicii de consultanta si la care sotia lui Bold, Maria Bucur, este actionara majoritara.
Bomba-ceas din Primaria Capitalei a explodat joi seara, la emisiunea lui Dan Diaconescu de la OTV, acolo unde au fost prezenti liderii grupurilor PNL, PRM si PSD din Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB). Printr-o interventie telefonica, un om de afaceri, Marian Grecu, a marturisit ca a fost blocat de catre Bold sa demareze un proiect de 20.000.000 de euro privind constructia unui imobil, intrucat n-a acceptat sa fie consiliat de catre una dintre firmele Mariei Bucur, care percepea un tarif de cinci ori mai mare decat celelalte companii de pe piata. Astfel ca Marian Grecu n-a primit aviz favorabil, investitia fiindu-i blocata. ZIUA a intrat pe firul acestei increngaturi de interese, iar descoperirile noastre sunt cutremuratoare. Maria Elena Bucur este la aceasta ora actionara in cinci firme:
- TEST STUDIO SRL, unde detine 95% din actiuni,
- OFFICE DESIGN SRL - 95%,
- TECHNO DESIGN - 100%,
- MASS ARHITECTURA SRL - 70%,
- URBANLINE SRL - 95%.
Toate aceste societati au ca obiect principal activitati de arhitectura, inginerie si servicii de consultanta tehnica legate de acestea. Adica, se ocupa de pregatirea dosarelor care, ulterior, ajung pe masa arhitectului-sef Adrian Bold! Acesta este lantul unor uriase jonglerii imobiliare.
Proba conflictului grav de interese
Ca sa ascunda relatia lor, iar Bold sa nu fie banuit de conflict de interese, Maria Bucur nu a preluat prin casatorie numele acestuia. Reporterii nostri au descoperit insa proba de netagaduit a legaturii dintre ei. In anul 2000, Maria Bucur a cumparat in cartierul Primaverii, pe strada A.P. Cehov, la numarul 8, un teren cu o suprafata de 289 de metri patrati. Pe acest teren (a carui valoare este estimata azi de expertii imobiliari la aproximativ 870.000 de euro!), Maria Bucur a platit, in acte, 150.000 USD (doar 115.000 de euro la cursul actual), si a demarat constructia unui bloc de patru etaje.
Contractul respectiv a fost autentificat sub nr. 536 de catre notarul Simona Cristina Dan.
Interesant este ca Adrian Bold s-a ocupat personal ca lucrarile de constructie sa se desfasoare fara cusur. ZIUA prezinta doua fotografii in care arhitectul-sef este surprins in timpul unei astfel de inspectii. Cu atat mai mult reiese legatura dintre el si Maria Bucur, cu cat Adrian Bold s-a deplasat pe santierul din Primaverii cu un Land Rover Freelander cu nr. B-55-DNZ, inmatriculat, atentie!, pe firma TECHNO DESIGN, la care Maria Bucur este unic asociat! De altfel, firma care apare ca executant al lucrarilor este "Com Nord", despre care s-a afirmat in emisiunea lui Dan Diaconescu ca ar fi una dintre societatile ale carei interese sunt protejate de arhitectul-sef al Capitalei.
Un arhitect penal
Ziarul ZIUA a subliniat in nenumarate randuri implicarea arhitectului-sef al Capitalei Adrian Bold in afaceri dubioase. Bold este cel care in anul 2000 a eliberat firmei Millenium SRL un aviz de urbanism, pentru constructia unei cladiri de birouri langa Catedrala Sfantul Iosif. Cinci ani mai tarziu, arhitectul-sef a prelungit respectivul aviz, desi acesta expirase inca din 2002, fiind modificati indicatorii urbanistici maximi admisi, cu incalcarea planului urbanistic zonal. Mai mult, Bold s-a opus la eliberarea unui PUZ solicitat de un investitor pentru o contructie ce trebuia ridicata vizavi de Cathedral Plaza. Din aceasta cauza Primaria Capitalei a platit din bani publici 300 de mii de dolari, drept daune, 150 de mii de dolari fiind partea datorata si neplatita de arhitect.
ZIUA cere sesizarea DNA
Iata asadar cum se inchide cercul, iar grupurile de interese din sanul Primariei Capitalei, tolerate de Adriean Videanu, stapanesc fiecare centimetru patrat din Capitala. Ziarul nostru cere pe aceasta cale Directiei Nationale Anticoruptie sa se autosesizeze cu privire la aceste ilegalitati flagrante si va pune la dispozitia procurorilor documentele-bomba descoperite, pentru ca ancheta sa scoata adevarul la lumina. De altfel, ZIUA va publica intr-unul din numerele viitoare alte probe zdrobitoare ale uriaselor inginerii imobiliare in umbra caroa se afla Adrian Bold si Maria Bucur.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.