Grupul elen de telefonie mobila Cosmote are ca obiectiv aducerea pe profit a filialei din Romania, la nivel operational, in anul 2008, afirma presedintele grupului, Evangelos Martigopoulos.
"Urmarim ca indicatorul EBITDA (profitul inainte de deducerea dobanzilor, impozitelor, deprecierii si amortizarii - n.r.) sa fie pozitiv", a mai spus presedintele Cosmote. Referitor la esecul Cosmote de a obtine o licenta 3G in Romania, Martigopoulos a spus ca acest insucces nu va afecta planurile investitionale ale grupului pe piata romaneasca. "Cu sau fara 3G, noi ne vom respecta promisiunea facuta in privinta investitiilor, respectiv 450 milioane de euro in primii trei ani de activitate, in aceasta suma intrand si costul licentei 3G", a afirmat presedintele Cosmote. La finele lunii octombrie, reprezentantii Cosmote Romania au anuntat ca volumul investitiilor in dezvoltarea retelei operatorului a atins 220 milioane de euro.
Presedintele Cosmote a amintit ca filiala din Romania va lansa, in 2007, serviciul i-Mode pentru acces la Internet de pe telefonul mobil. Grupul elen detine licenta exclusiva a serviciului i-Mode pentru Grecia si statele din regiunea Balcanilor unde este prezent cu filiale. Transferul datelor in cadrul i-Mode se realizeaza prin comutatie de pachete, clientii platind doar pentru transferul datelor si nu pentru timpul de conectare la Internet. In afara de Grecia si Romania, Cosmote detine filiale in Bulgaria, Albania si Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei. Potrivit datelor grupului, numarul utilizatorilor de servicii de telefonie mobila in toate cele cinci filiale Cosmote se ridica la 10 milioane de clienti.
In Romania, la finele lunii septembrie, operatorul avea 669.685 de clienti, din care 83% detineau cartele preplatite. (E.I.)