Urmatorul autor din „Colectia Cotidianul" e gustat de copii si cumparat de adulti. Si chiar omagiat de criticii literari.

„Aparitia lui Daniel Pennac in lumea literelor a avut, in 1985, un veritabil efect de bomba. De la San-Antonio, nici un autor francez nu a stiut sa se joace cu cuvintele cu atita inventivitate, cu atit umor, cu atita gurmanderie si... fericire", noteaza despre autor publicatia franceza „Chorus".

„Daniel Pennac a devenit piinea binecuvintata a copiilor care zapeaza, Sfintul Graal al parintilor lor si o adevarata danie pentru cultul de la Editura Gallimard. Pentru a analiza acest proces de beatificare galopanta, nu trebuie sa ezitati sa mergeti la Belleville, sanctuarul tribului lui Benjamin Malaussène", scria François Devinat in „Libération", indata dupa aparitia „Domnilor copii" (Gallimard, 1997).

„Unui pesimism visceral, Daniel Pennac ii raspunde prin bucuria operei - o maniera de a „da cu tifla mortii". De altfel, scrierea unui eseu despre caracterul etic al genului romanesc face parte din programul sau pentru urmatorii ani. Tot asa cum fac parte din program si cinci-sase noi romane care ii bintuie prin cap si ale caror inceputuri sint scrise deja. Si pe urma, desi afirma ca s-a terminat cu Malaussène, nu prea il credem. Amicii vechi nu se parasesc niciodata", noteaza Pascale Frey in revista „Lire".

Citeste mai mult:

Colectia COTIDIANUL. Intra in carti!