O inregistrare video de la Aeroportul parizian „Charles de Gaulle" demonstreaza cit de usor poate fi introdusa o bomba la bordul unei aeronave care tranziteaza aeroportul.

Inregistrarea pune sub semnul intrebarii soliditatea masurilor sporite de securitate introduse la aeroporturile din Europa in urma atacurilor de la 11 septembrie si a complotului terorist dejucat la Londra vara aceasta. Filmul, realizat de citiva angajati ai aeroportului impreuna cu un jurnalist, arata cum se poate aduce, nedetectat, pina in zona de acces la aeronava, un pachet cu argila care ar putea foarte bine sa fie un explozibil.

Sprijin pentru colegi

Sindicatul a creat aceasta inregistrare in sprijinul unui grup de 7 angajati de origine musulmana care au fost acuzati ca pun in pericol securitatea la Charles de Gaulle, motiv pentru care li s-au retras permisele de munca. Filmul a fost aratat unor reporteri ai agentiei de presa Reuters, carora li s-a explicat si ca membrii sindicatului au incercat deja in repetate rinduri sa avertizeze conducerea si politia despre problemele de securitate de la aeroport, fara a fi insa luati in serios.

La fel ca mai toata Europa de Vest, Franta se confrunta atit cu riscurile unui atac terorist, cit si cu problema integrarii imigrantilor. Sindicatul de la Charles de Gaulle cauta sa demonstreze ca arestarea celor 7 colegi este un exemplu al modului in care autoritatile asociaza uneori in mod nemotivat imigrantii de origine musulmana cu amenintarile teroriste.