A inceput "seria" motiunilor, fie ele simple sau de cenzura, in PSD. Astfel, in timp ce Biroul Permanent National al partidului a decis luni introducerea in Parlament a unei motiuni de cenzura privind caderea guvernului, grupul social-democratilor di
A inceput "seria" motiunilor, fie ele simple sau de cenzura, in PSD. Astfel, in timp ce Biroul Permanent National al partidului a decis luni introducerea in Parlament a unei motiuni de cenzura privind caderea guvernului, grupul social-democratilor din Senat a anuntat ca si el va initia o motiune simpla privind problemele din domeniul justitiei. Una dintre solicitari vizeaza demiterea ministrului Justitiei, Monica Macovei. Intrebat fiind care este motivul pentru care grupul social-democratilor din Senat a decis sa initieze aceasta motiune simpla, senatorul PSD Serban Nicolae ne-a declarat ieri ca "s-au adunat mai multe lucruri grave in sarcina Monicai Macovei". "Ministrul Justitiei a gresit din mai multe puncte de vedere: a inaintat modificarile Codului de Procedura Penala cu peste 100 de articole in vara, pentru ca, dupa o luna mai tarziu, sa mai aduca vreo 20 de modificari. A lansat o campanie anti-parlament legata de infiintarea Agentiei Nationale de Integritate, sustinand ca PSD si PRM se opun controlului averilor parlamentarilor", a afirmat Serban Nicolae. Senatorul PSD a subliniat ca ministrul Justitiei nu a reusit niciodata sa explice cum a disparut Omar Hayssam din Romania, de ce a facut cererea de extradare a lui Mohammad Munaf. "Monica Macovei ar trebui sa explice de ce a facut cererea de extradare a lui Gregorian Bivolaru si, lucru extrem de grav, de ce a avizat gratierea unor traficanti de droguri", a adaugat social-democratul. Potrivit lui Serban Nicolae, acestea sunt principalele motive pentru care grupul PSD din Senat a hotarat sa initieze o motiune simpla. "La noi nu se iau niciodata masuri ca in alte tari. Noi trebuie sa ne rugam sa isi dea demisia", si-a motivat senatorul demersul. El a recunoscut insa ca, pana in momentul de fata, textul motiunii nu a fost elaborat si nici nu s-au purtat negocieri cu celelalte formatiuni politice pentru sustinerea acesteia.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.