Politia din Santiago de Chile a arestat recent doua dintre adolescentele membre ale unei bande renumite, „Spider Girls" (Fetele-Paianjen), care jefuiau locuintele de lux, dupa ce se catarau pe cladirile din oras.

In 2005, fetele au reusit sa fure bijuterii in valoare de citeva mii de lire sterline. Ascunzindu-se in gradinile din zona rezidentiala a orasului, cele patru fete se agatau cu ajutorul unor fringhii de grilajul balcoanelor, se ridicau pina acolo si intrau pe geam in casa, dupa care paraseau locuinta ca si cind ar fi fost in vizita.

Adolescentii nu merg la inchisoare

Arestarea lor a declansat o dezbatere despre sistemul judiciar, pentru ca tinerii sub 18 ani primesc pedepse prea mici. Adolescentele, arestate anul trecut, au fost trimise intr-o scoala de corectie, fiind minore. Dupa ce a fost eliberata, una dintre ele, Yasna, a gasit o alta tinara, Marcielle, cu care s-a intors la vechile obiceiuri. Desi erau insarcinate, ele au reusit sa se catere la etajul trei al unui bloc. Unul dintre paznicii cladirii a chemat politia. Fetele spun ca aveau nevoie de bani, pentru ca le placea sa-si cumpare haine noi.