Adrian Vilau (foto) a facut ieri unele precizari in legatura cu articolul ""Zambaccian, un dosar de un milion de euro"", publicat in editia de luni a Jurnalului National. ""Nu am fost si nu sunt ofiter acoperit. Daca autoarea articolului si-ar fi

Adrian Vilau (foto) a facut ieri unele precizari in legatura cu articolul ""Zambaccian, un dosar de un milion de euro"", publicat in editia de luni a Jurnalului National. ""Nu am fost si nu sunt ofiter acoperit.

Daca autoarea articolului si-ar fi respectat cititorii si ar fi avut un minim respect fata de adevar, ar fi aflat acest lucru inainte de a face acele afirmatii deosebit de grave. Mai mult decat atat, autoarea articolului, doamna Gabriela Antoniu, nu este la prima dovada a lipsei de deontologie in ceea ce priveste persoana mea. In articolul din Jurnalul National din 3 octombrie 2006, cu titlul «Dosare grele - Zarie, Vilau si Mitrea fac jocuri la DNA» aceeasi autoare face afirmatii la fel de grave si la fel de neverificate, fara o minima documentare si fara macar sa imi ceara punctul de vedere, asa cum deontologia o obliga. In cazul in care jurnalistul nu isi va cere scuze pentru aceasta dezinformare deosebit de grava, voi fi nevoit sa-i cer sa probeze aceasta afirmatie in fata instantei. O alta afirmatie falsa este aceea ca, in calitatea mea de avocat, am influentat o ancheta penala, in mod ocult. Acuzatia jurnalistului este ca as fi preconstituit probe in dosarul penal instrumentat de catre procurorii Departamentului National Anticoruptie. Nimeni nu are dreptul sa faca astfel de afirmatii fara sa aiba nici un fel de proba. Este aproape de domeniul fantasticului sa-ti imaginezi un astfel de scenariu. Dar grav nu cred ca este faptul ca un jurnalist isi imagineza un astfel de scenariu, pentru ca este liber sa isi imagineze orice. Problema este insa ca il prezinta ca fiind un fapt, iar nu un scenariu. Il afirma raspicat, fara nici o dovada. Il scrie inainte sa-l asculte si pe cel pe care il acuza, incalcand in mod evident codul deontologic.

IN JUSTITIE. Cu tot respectul pe care il port presei, raman la convingerea ca probele din cadrul unui dosar vor fi analizate doar de Justitie, ea fiind singura institutie abilitata sa se pronunte, inclusiv prin stabilirea pedepselor penale. Dupa ce dosarul va ajunge in instanta, publicul va putea lua cunostinta de continutul acestuia, iar jurnalistul va avea ocazia sa se documenteze mai bine participand la sedintele publice. (...) O ultima precizare: nu sunt finul domnului Ioan Talpes, asa cum jurnalistul o afirma fara dubiu si fara sa verifice. Ma bucur, intr-adevar, de prietenia domnului Ioan Talpes si nu mi-ar fi displacut sa fiu finul domniei sale. Dar nu sunt. Dupa cum nu sunt si nici nu am fost vreodata ofiter acoperit"", afirma Adrian Vilau.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.