Aproape 220 de milioane de baieti si fete abuzati sexual in fiecare an. Peste 90% dintre minori sunt batuti. Toate aceste violente se lasa cu rani psihologice adanci pentru viitorii adulti, semnaleaza un raport cutremurator al Natiunilor Unite (ONU
Aproape 220 de milioane de baieti si fete abuzati sexual in fiecare an. Peste 90% dintre minori sunt batuti. Toate aceste violente se lasa cu rani
psihologice adanci pentru viitorii adulti, semnaleaza un raport cutremurator
al Natiunilor Unite (ONU). Pentru micutii din lumea intreaga, locul cel mai
periculos este chiar
propria casa


Pe tot cuprinsul globului, fie ca este vorba despre societatile asa-zise civilizate sau despre tarile din lumea a treia, abuzul sexual, fizic si psihologic asupra copiilor este la fel de raspandit. Primul studiu al Natiunilor Unite cu privire la violenta impotriva copiilor releva chiar ca aceste abuzuri sunt de cele mai multe ori o practica ingaduita de societate sau de-a dreptul legala.
CIFRE ALARMANTE. Conform studiului efectuat la nivel global, 14% dintre fetele sub 18 ani, adica 150 de milioane sunt abuzate anual. In ceea ce priveste baietii minori, 7%, adica 73 de milioane, sufera inr-un an de pe urma abuzurilor sexuale. Mai mult, intre 80% si 93% dintre copii sunt pedepsiti fizic de catre propriii parinti sau rude, desi multi dintre acestia nu reclama niciodata comportamentul abuziv din teama sau rusine, analizeaza BBC. De cele mai multe ori, potrivit studiului ONU, propria casa este locul cel mai periculos. Aici, copiii sunt batuti, abuzati sexual sau psihologic. Peste 82 de milioane de fete care se casatoresc sub varsta de 18 ani sunt victimele violentei sotilor lor.
Toate aceste abuzuri lasa urme adanci asupra psihicului tinerilor, care la maturitate pot dezvolta comportamente sexuale deviante, dependenta de droguri sau temperament violent, subliniaza BBC.
MENTALITATE. ""Nici un fel de violenta impotriva copiilor nu este justificata. Violenta impotriva copiilor poate fi prevenita. (...) Protejarea copiilor de violenta este o chestiune urgenta. Copiii sufera de pe urma unui nivel al violentei adultilor nemai intalnit de secole"", avertizeaza autorul studiului, profesorul Paulo Sergio Pinheiro. Tot el recunoaste insa ca una dintre cele mai mari provocari este schimbarea mentalitatii potrivit careia violenta impotriva copiilor este acceptata tacit.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.