Olanda - Albania 2-1 / Chinurile favoritei

Principala candidata pentru ocuparea primului loc al grupei G de calificare la Euro 2008, Olanda, a invins foarte greu, 2-1, la Amsterdam, pe Albania. Victoriile obtinute aseara de olandezi si bulgari coboara nationala Romaniei pe locul 3.

Albanezii au inceput extrem de timorati partida de pe Amsterdam ArenA, urmarita la fata locului si de selectionerul reprezentativei Romaniei, Victor Piturca. In ciuda declaratiilor razboinice, antrenorul oaspetilor, Otto Barici, n-a aliniat o echipa atat de ofensiva.
DIFERENTA. In aceste conditii, olandezii s-au aruncat de la inceput spre poarta lui Bequri, iar primul gol, marcat in minutul 15 de catre Van Persie, dupa o faza-scoala, a cazut logic. Scorul primei reprize a fost stabilit in urma unui autogol nefericit marcat de fundasul Nevil Dede, iar Albania parea la pamant. Surprinzator, la revenirea de la vestiare, balcanicii au lasat la o parte timiditatea, impingand liniile in terenul olandez. Mijlocasul Curri a reaprins sperantele albanezo-romane in minutul 67, cand a finalizat un rapid contraatac. In minutul 83, centralul israelian Alon Yefet a privat Albania de un penalty la hentul comis in careul de fundasul olandezilor Boulahrouz. Olanda: Van der Sar - Boulahrouz, Ooijer, Mathijsen, Van Bronckhorst (a€™65 Emanuelson) - De Jong (a€™50 Schaars), Landzaat, Sneijder (a€™79 De Cler) - Robben, Van Persie, Babel.

LUXEMBURG - BULGARIA 0-1