Dupa toate aparentele, presedintele statului, domnul Traian Basescu, nu intelege sa faca vreo pauza in privinta manevrelor de rasturnare a Guvernului Tariceanu, ceea ce ne aminteste de felul in care domnia-sa a torpilat, cu aproape zece ani in urma,
Dupa toate aparentele, presedintele statului, domnul Traian Basescu, nu intelege sa faca vreo pauza in privinta manevrelor de rasturnare a Guvernului Tariceanu, ceea ce ne aminteste de felul in care domnia-sa a torpilat, cu aproape zece ani in urma, guvernele Conventiei Democrate.
Nici nu s-au incheiat formele pentru primirea Romaniei in Uniunea Europeana ca presedintele unelteste - neconstitutional - pentru formarea unui guvern minoritar restructurat; aceasta in ciuda faptului ca Guvernul actual poate sa se restructureze fara a fi schimbat cu altul minoritar. Adica instabil. Care sunt argumentele sefului statului? Actualul Guvern este cel mai bun dupa 1990, dar "este unul mediocru pentru vremurile pe care le traim". Sa fim seriosi! Sau: Guvernul nu prea stie ce are de facut - este ceea ce presedintele a afirmat luni seara intr-un interviu televizat. Oricine se intreaba: cum sa nu stie Guvernul ce are de facut, cand tocmai a trecut prin furcile caudine ale Uniunii Europene? Asa ceva poate spune opozitia... dar opozitia tace, rolul ei fiind asumat de ... Presedinte. Pentru a provoca o schimbare de guvern, Presedintele ar dori ca Partidul Conservator al lui Dan Voiculescu sa iasa din Guvern. Dar, slab cum este, acesta nici nu se gandeste la asa ceva. Uneltirile pentru a provoca demisia Guvernului Tariceanu se ciocnesc si de interesul parlamentarilor de a-si pastra cat mai mult timp mandatul. Aaa! Daca domnul Basescu ar fi reusit, insa, sa-si infiltreze oamenii in PNL, ar fi avut de mult timp guvernul pe tava. Dar n-a reusit pana acum. Acestea sunt dedesubturile restructurarii. Concluzia: nu reducerea la 14-15 portofolii e durerea Presedintelui - ea poate fi realizata civilizat de actualul Guvern - ci transformarea PNL intr-o anexa a Executivului pentru a face pe placul presedintelui. Ce are asta comun cu interesul national?


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.