Dorinel Munteanu a confirmat ieri ca va prelua conducerea tehnica a lui FC Arges, urmand ca in zilele urmatoare sa fie puse la punct modul in care va pleca de la CFR Cluj si detaliile contractuale cu gruparea din Trivale. Munteanu are in intelegerea
Dorinel Munteanu a confirmat ieri ca va prelua conducerea tehnica a lui FC Arges, urmand ca in zilele urmatoare sa fie puse la punct modul in care va pleca de la CFR Cluj si detaliile contractuale cu gruparea din Trivale. Munteanu are in intelegerea cu CFR o clauza potrivit careia poate parasi echipa cu conditia sa achite o despagubire de 200.000 de euro, dar incearca sa forteze mana conducatorilor clujeni pentru o reziliere de comun acord a contractului. Astfel, Munteanu va incasa intreaga suma oferita de FC Arges, 500.000 de euro, cu conditia sa pastreze echipa pitesteana in Liga I. Mai mult, daca nu va gasi intelegere la CFR, Munteanu nu se va mai prezenta la echipa si va astepta decizia sefilor din Gruia: fie este pastrat si platit in continuare (are un contract de 250.000 de euro pe sezon), fie este demis (caz in care nu mai plateste despagubirea). FC Arges, prin vocea lui Cornel Penescu, principalul actionar al gruparii din Trivale, a anuntat ca Munteanu va fi numit, deocamdata, director tehnic, pentru a putea pregati echipa. Daca se va ajunge la o intelege cu CFR, Munteanu va fi prezentat oficial ca antrenor principal. FC Arges ii ofera 500.000 de euro lui Munteanu, dar banii vor fi incasati doar daca echipa nu retrogradeaza. Mai mult, Penescu a primit un buget de transferuri pentru pauza din iarna de 3.000.000 de euro. Oricum, pana la lamurirea situatiei, Munteanu urma sa ajunga aseara la Pitesti si sa inceapa astazi antrenamentele cu FC Arges, echipa pe care o va conduce incepand cu etapa a 11-a din Liga I. Altfel, Penescu urma sa-i rezilieze contractul italianului Giussepe Giannini, care a incasat pana acum doar 50.000 de euro din contractul de 200.000 de euro pe sezon cu FC Arges. Conform unor surse apropiate clubului din Trivale, Giannini va mai primi inca 50.000 de euro ca despagubiri.
Dorinel: "Lumea o sa spuna ca sunt nebun!"
Dorinel Munteanu a declarat ieri, intr-o interventie telefonica la TV Sport, ca a ajuns deja la o intelegere cu FC Arges, echipa clasata pe locul 18, ultimul, in Liga I, dupa 10 etape, cu doar trei puncte (pitestenii au inregistrat noua infrangeri consecutive!). "Lumea poate o sa spuna ca sunt nebun, deoarece am ales sa merg la o formatie clasata pe ultimul loc in Liga I. Dar la Cluj s-au intamplat lucruri care m-au cam deranjat, de exemplu discutiile cu posibilii mei inlocuitori. Eu de la CFR nu mi-am dat demisia. Voi merge la Pitesti sa cunosc mai bine echipa, iar in etapa viitoare voi conduce aceasta formatie. Stiu ca exista o clauza de reziliere in contractul meu.
Lotul lui FC Arges este unul care ii permite sa se claseze cat mai sus. Imi doresc sa aduc in Trivale fotbalisti de la Cluj, dar sunt sigur ca acest lucru este greu de realizat", a spus Munteanu. Desi fostul antrenor-jucator al lui CFR nu a dorit sa dezvolte subiectul, se pare ca doua au fost motivele principale pentru care a ales sa plece. Primul ar fi discutiile purtate de Iulie Muresan, presedintele executiv al lui CFR, cu Ioan Ovidiu Sabau (antrenor sub contract cu Gloria Bistrita), iar al doilea este presiunea conducatorilor fata de alcatuirea echipei (cei patru fotbalisti portughezi si columbianul Mojica - cumparati pentru peste 3.000.000 de euro - urmau sa fie impusi in prima echipa). Presedintele executiv al lui CFR, Iuliu Muresan, a anuntat inca de marti seara ca Munteanu a luat decizia de a parasi echipa clujeana. "M-a sunat si m-a anuntat ca paraseste echipa. Imi pare rau ca a luat aceasta decizie. Il consider baiat bun, dar cred ca l-a influentat cineva", a spus Muresan. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.