aceste calcule n-au valoare. Confruntata cu o mortalitate infantila la fel de mare ca in unele state africane, Romania este presata sa-si aduca "indicatorii" la nivel european. Iar cifrele nu sunt influentate de cazuri extreme, de situatii punctuale
aceste calcule n-au valoare. Confruntata cu o mortalitate infantila la fel de mare ca in unele state africane, Romania este presata sa-si aduca "indicatorii" la nivel european. Iar cifrele nu sunt influentate de cazuri extreme, de situatii punctuale care apar o data pe an. Mii de copii au murit, anonim, fiindca moasa din sat nu a avut cu ce sa se spele pe maini, fiindca Salvarea nu a ajuns in varful muntelui sau fiindca parintii i-au hranit cu paine si apa otravita cu nitriti. Dincolo de dramele individuale, ce pierde societatea romaneasca din razboiul dus impotriva celor mai mici cetateni ai sai? Pana la urma, cat valoreaza o viata de copil? S-ar putea porni de la suma pe care e dispus sa o achite parintele pentru viata copilului sau. Analizele din timpul sarcinii, ca sa fie sigur ca totul merge bine, costa intre o suta si cinci sute de euro, iar nasterea, intr-o clinica de lux, ridica pretul la o mie sase sute, doua mii. Cei care aleg sistemul clasic, cu spaga la plic, ajung pana la urma tot pe acolo. Ce te faci ca jumatate din mame sunt vazute prima oara de un medic la nastere, iar 80 la suta nu au facut nici macar o ecografie, care nu costa decat 20 RON? Multe familii de romani si-au vandut casa si masina pentru a-si opera copilul in strainatate, dar si mai multi si-au pus odraslele sa munceasca, de la zece ani, ca sa aiba parintii bani de bautura.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.