Doi angajati ai firmei de constructii care a organizat, miercuri, dinamitatarea unei structuri din beton de pe santierul viitoarei Catedrale Ortodoxe din Arad, explozie soldata cu ranirea unei eleve, sunt cercetati penal, ei fiind acuzati, printre al
Doi angajati ai firmei de constructii care a organizat, miercuri, dinamitatarea unei structuri din beton de pe santierul viitoarei Catedrale Ortodoxe din Arad, explozie soldata cu ranirea unei eleve, sunt cercetati penal, ei fiind acuzati, printre altele, de vatamare corporala din culpa. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al judetului Arad, Iulius Iovanut, a declarat, ieri, ca ancheta ii vizeaza pe seful sectiei de forari si exploatari miniere de la firma de constructii, Ioan Popa, si pe adjunctul acestuia, Nicolae Neagu, transmite Mediafax. Cei doi sunt acuzati ca nu au respectat Legea 126/1995 privind materialele explozive, nesolicitand autorizatiile necesare de la autoritati pentru organizarea dinamitarii si neluand masuri suficiente de prevenire a unor accidente, in conditiile in care dinamitarea a avut loc in cea mai aglomerata intersectie din oras. "Cei doi sunt cercetati si pentru distrugere si vatamare corporala din culpa, o fata fiind ranita in urma exploziei scapate de sub control", a declarat Iovanut. In afara de ancheta Politiei, Inspectoratul Teritorial de Munca Arad a anuntat ca face verificari privind o eventuala nerespectare a masurilor de protectie a muncitorilor aflati pe santier in momentul exploziei.O explozie a avut loc, miercuri dupa-amiaza, pe santierul de lucru al viitoarei Catedrale Ortodoxe din centrul municipiului Arad, o fata fiind ranita. Muncitorii care lucrau pe santier au vrut sa dinamiteze suportul din beton al macaralei folosite pana de curand la ridicarea catedralei, insa suflul exploziei a fost mai puternic decat s-a estimat. Suflul a rasturnat un panou metalic de protectie, iar bucati de beton au fost proiectate la zeci de metri, spre o statie de autobuz aflata langa trotuarul plin de oameni. In acel moment, in statie a ajuns un autobuz, iar bucati de beton au spart geamurile acestuia, ranind o eleva aflata pe scaun. Victima a fost transportata la Spitalul Judetean Arad, iar medicii spun ca este in afara oricarui pericol, existand doar riscul ca fata sa ramana cu cicatrice pe fata din cauza taieturilor provocate de bucatile de beton care au atins-o. Directorul firmei de constructii ICIM Arad, Ioan Faur, a recunoscut ca nu avea autorizatie scrisa de la Politie pentru dinamitare. Santierul Catedralei Ortodoxe din Arad este situat in cea mai mare intersectie din municipiu, pe bulevardul Revolutiei, la mai putin de un kilometru de sediul Primariei. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.