Nicusor Paduraru a fost investit ieri in functia de prefect de Iasi in prezenta ministrului Afacerilor Externe, Mihai Razvan Ungureanu, ca reprezentat al Guvernului. "Domnule Paduraru, astept sa fiti onest, cinstit si drept atat in judecata, cat si i
Nicusor Paduraru a fost investit ieri in functia de prefect de Iasi in prezenta ministrului Afacerilor Externe, Mihai Razvan Ungureanu, ca reprezentat al Guvernului. "Domnule Paduraru, astept sa fiti onest, cinstit si drept atat in judecata, cat si in modul in care veti conduce activitatea", a precizat ministrul, facand referire la faptul ca fostul prefect liberal a fost arestat pentru luare de mita. Dupa ceremonie, Ungureanu a participat la o sedinta a Biroului Executiv al PNL Iasi, ocazie cu care a dat semnalul schimbarii in filiala. El a solicitat ca la aceasta sedinta sa participe si rectorul Universitatii Al. I. Cuza, Dumitru Oprea, si decanul Facultatii de Economie, Vasile Cocris, ambii membri ai PNL, inlaturati de grupul lui Relu Fenechiu. Rectorul Oprea a condus PNL Iasi pana in anul 2004. Avand in vedere comportamentul actualei conduceri a filialei, cei doi nu au mai venit la sedintele PNL de doi ani. Insa, in ultima vreme se vehiculeaza tot mai des ideea ca singura solutie de a salva imaginea filialei este reactivarea profesorilor universitari. "PNL are sanse la Iasi prin persoanele care i-au dat substanta. Reconstructia proiectului liberal la Iasi se poate face numai prin folosirea resurselor intelectuale. Exista liberali de valoarea in Iasi care trebuie folositi. O organizatie care isi iroseste energiile in lupte de gherila marunte are sansa sa cada dramatic. PNL are sansa unui nou inceput", a spus Ungureanu. In sedinta conducerii liberale iesene, Relu Fenechiu a incercat sa-l convinga pe ministru ca organizatia sta bine in sondaje. Acesta insa nu s-a lasat impresionat si i-a reprosat lui Fenechiu ca PNL Iasi a cazut sub pragul electoral si de aici rezulta ca sunt necesare schimbari. (Constantin MAZILU, Tudor LEAHU - ZIUA de Iasi)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.