Piata conservelor din carne se va situa in acest an la aproape 180 de milioane de lei (50,7 milioane euro), in crestere cu 10% fata de nivelul de anul trecut, la un avans al productiei de 20%-35%, potrivit reprezentantilor firmelor din domeniu.
Astfel, daca in 2005 s-au fabricat circa 23.000 de tone de conserve de carne, anul acesta productia ar putea depasi 30.000 de tone. Producatorii din domeniu, citati de Mediafax, pun aceasta crestere pe seama investitiilor realizate pentru cresterea calitatii conservelor si a diversificarii sortimentelor, dar si a efortului de promovare. In plus, un atu important este si faptul ca romanii au din ce in ce mai putin timp liber si prefera sa faca ceva recreativ in loc sa gateasca. Solutia: mancarea gata preparata, la conserva.
PREFERINTE. In topul van-zarilor conduc conservele din carne de porc, urmate de cele mixte si de cele de vita, potrivit unui studiu realizat in mai 2005-mai 2006 de MEMRB, citat de Mediafax. Conform aceluiasi studiu, romanii prefera sa achizitioneze conservele din magazinele alimentare de dimensiuni mici. De altfel, in intervalul mai 2005- mai 2006, aici se inregistrasera peste 50% din totalul vanzarilor. Insa supermarketurile castiga teren, in aceste locatii concentrandu-se, in acelasi interval, 16,4% din vanzari, in crestere cu 5,2% fata de perioada mai 2004-aprilie 2005.