NEINFRICATUL. Edilul orasului polonez Wroclaw s-a hotarat sa calatoreasca in Marea Britanie, insotit de o echipa de fruntasi ai primariei, pentru a-i convinge pe imigrantii polonezi sa se intoarca in tara lor de bastina. Si pentru ca nu au o baza de
NEINFRICATUL. Edilul orasului polonez Wroclaw s-a hotarat sa calatoreasca in Marea Britanie, insotit de o echipa de fruntasi ai primariei, pentru a-i convinge pe imigrantii polonezi sa se intoarca in tara lor de bastina. Si pentru ca nu au o baza de date bine pusa la punct cu nume si date personale ale celor care au parasit Wroclawul, primarul si oamenii lui si-au anuntat intentia de a lua la rand toate cluburile si pub-urile frecventate de polonezi.
IN COLIMATOR. UE a fost aspru criticata ca a aruncat banii pe fereastra angajand translatori independenti. Potrivit Curtii Europene de Audit, in 2006, UE a cheltuit 11 milioane de euro pe serviciile translatorilor independenti, in loc sa investeasca banii pe
cooperarea interinstitutionala.
ANTIEXPATI. In Insulele Bermude, majoritatea locuitorilor nu-i suporta pe expati. Premierul Alex Scott i-a criticat dur pe cei care au lipit manifeste in locurile publice, pe geamurile autoturismelor parcate in zona primariei si pe stalpii care strajuiesc principalele soselele. Mesajul scris pe fluturasi e scurt si cuprinzator: ""In atentia tuturor celor interesati: Va rugam plecati, nu avem nevoie de voi, strainii ocupa prea mult spatiu! Asa vrem noi, bermudienii"".
MAGNETUL. Tot mai multi straini investesc in Argentina si, pana la urma, se stabilesc aici. Asa au ajuns localnicii care nu-si permit excursii costisitoare pe continentul european, in Asia sau in America de Nord sa cunoasca gustul ceaiului englezesc, delicatesele thailandeze sau faimosul burritos californian.

Grupaj realizat de
Anca Aldea


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.