Tribunalul Valcea va judeca, maine, fondul si cererea de punere in libertate a primarului municipiului Ramnicu Valcea, Mircia Gutau, acuzat de luare de mita. Acesta a fost retinut de catre procurorii DNA, alaturi de viceprimarul orasului, in urma unu
Tribunalul Valcea va judeca, maine, fondul si cererea de punere in libertate a primarului municipiului Ramnicu Valcea, Mircia Gutau, acuzat de luare de mita. Acesta a fost retinut de catre procurorii DNA, alaturi de viceprimarul orasului, in urma unui autodenunt al unui controversat om de afaceri, Constantin Popescu, zis "Crinul". Denuntatorul sustine ca edilul din Ramnicu Valcea i-a cerut bani in schimbul eliberarii unor autorizatii de constructie. In schimb, apararea a precizat ca mai multe documente din dosarul "Gutau" au fost contrafacute, printre care si transcrierile interceptarii unor discutii purtate cu denuntatorul. Gutau a anuntat ca a sesizat CEDO pentru incalcarea legii in cazul arestarii sale. Avocatul Octavian Fieroiu, aparatorul primarului valcean, crede ca magistratul Adriana Dinescu, care judeca acest caz va aplica corect legea. "In data de 7 iulie Tribunalul Bucuresti a respins cererea DNA de arestare a primarului. In hotararea pronuntata de Tribunal nu exista probe si nici macar indicii care sa confirme comiterea vreunei fapte penale sau existenta vreunei vinovatii in ceea ce il priveste pe primar. La aceeasi concluzie a ajuns si Tribunalul Valcea, care a constatat ca nu exista probe de vinovatie, arestarea este nelegala si ca urmare a revocat masura arestarii preventive. Primarul nu a fost prins in flagrant luand bani. In acest caz intrebarea care se pune este de ce Gutau nu este judecat in stare de libertate? Sunt cazuri similare si de notorietate in care acuzatul este cercetat in libertate. Sa fie jumatati de masura in aplicarea legii? Cele doua cauze, primar si viceprimar, sunt diferite si nu pot fi amestecate", a conchis avocatul Fieroiu. (L.K.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.