Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ieri, la Helsinki, ca romanii nu trebuie sa se teama ca vor fi probleme deosebite dupa aderare, dar este necesar sa inteleaga ca trebuie respectate legile, noteaza Mediafax. "Exista o teama care este fires
Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ieri, la Helsinki, ca romanii nu trebuie sa se teama ca vor fi probleme deosebite dupa aderare, dar este necesar sa inteleaga ca trebuie respectate legile, noteaza Mediafax. "Exista o teama care este firesc sa fie dezbatuta de opinia publica si populatia are tot dreptul sa-si puna astfel de intrebari", a afirmat Tariceanu, cu referire la anumite temeri privind impactul aderarii asupra cetatenilor romani. Premierul a dat asigurari ca integrarea nu va aduce consecinte negative, avand in vedere ca fondurile alocate de UE vor ajuta Romania sa progreseze mult mai usor. Singurele consecinte care "li se vor parea unora neplacute" sunt legate de respectarea legii, a spus Tariceanu.
"Respectarea legii este un element cheie. Fiecare cetatean are drepturi, dar trebuie sa respecte si legile care-i protejeaza pe ceilalti", a adaugat premierul.
Aflat in vizita in Finlanda, seful Executivului de la Bucuresti s-a intalnit cu omologul sau, Matti Van Hanen. Dupa intrevedere, premierul finlandez a apreciat ca Romania va adera la Uniunea Europeana in 2007, mentionand insa ca autoritatile de la Bucuresti trebuie sa continue reformele. Seful guvernului finlandez a precizat ca Romania a facut progrese importante, dar acestea trebuie sa continue pana cand actualul stat candidat va ajunge la acelasi nivel cu tarile membre. El a apreciat ca raportul de monitorizare pe care Comisia Europeana il va prezenta pe 26 septembrie va fi unul pozitiv si va stabili data de 1 ianuarie 2007 ca termen cert de aderare a Romaniei la UE. Tot ieri, premierul Tariceanu i-a invitat pe reprezentantii Confederatiei Finlandeze a Industriilor - cea mai importanta organizatie a mediului de afaceri din Finlanda - sa viziteze Romania pentru se documenta in privinta potentialului de investitii. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.