11:58 MANIFESTARE HARGHITA. Circa 1.500 de persoane au participat la dezvelirea unui monument in memoria celor 16 victime ale inundatiilor de anul trecut. URGENTA. Analistul politic Silviu Brucan a intrat in operatie dupa ce a fost diagnosticat c

11:58 MANIFESTARE

HARGHITA. Circa 1.500 de persoane au participat la dezvelirea unui monument in memoria celor 16 victime ale inundatiilor de anul trecut.
URGENTA. Analistul politic Silviu Brucan a intrat in operatie dupa ce a fost diagnosticat cu anevrism cu risc crescut de ruptura.

12:03 BUCURESTI

BILANT. Politia Rutiera a anuntat ca peste 65.000 de amenzi au fost date pentru depasirea vitezei legale in Capitala in primele opt luni ale anului. Tot in aceasta perioada, politistii au retinut 240 de permise de conducere soferilor care au depasit limita legala cu mai mult de 50 km/h.
PANA. Zeci de blocuri din zona Unirii din centrul Bucurestiului au ramas fara curent electric aproape doua ore din cauza unui ""incident de medie tensiune"". Reprezentantii SC Electrica au afirmat ca principala cauza a incidentului este suprasolicitarea retelei de alimentare.

ACCIDENT. O motocicleta a fost distrusa de flacari sambata dupa-amiaza chiar pe un bulevard din centrul Bucurestiului. Focul a pornit dupa ce bolidul s-a rasturnat. Conducatorul ""motorului"" a scapat fara rani grave, fiind primul care a incercat sa stinga incendiul cu un extinctor. Pompierii si politistii au ajuns
la fata locului in cateva minute. (Vasile Arcan)

VALCEA - Prefectul, atacat cu securea
Anuta Handolescu, prefectul de Valcea, a fost atacata in curtea institutiei de un schizofrenic inarmat cu o secure. Agresorul de 70 de ani a incercat sa-l mutileze pe reprezentantul Guvernului in judet sub pretextul ca are nevoie de bani pentru diazepam. Anuta Handolescu a reusit sa se apere de atacator pana la sosirea echipajelor de politie, care l-au imobilizat. Bolnavul a fost reinternat la Sectia de Psihiatrie. (Alexandra Chivu)
HUNEDOARA - Majoritatea scolilor nu au aviz sanitar
60% din unitatile de invatamant din judetul Hunedoara nu au autorizatie sanitara de functionare. Din cele 640 de unitati existente, doar 260 au primit avizul sanitar, in timp ce restul nu respecta conditiile minime de igiena. Neregulile semnalate sunt lipsa unei surse proprii de apa potabila, degradarea grupurilor sanitare sau sistemele de incalzire deficitare. Majoritatea institutiilor cu probleme din acest sector sunt situate in mediul rural. (Monalise Hihn)
CONTRACT - Armata belgiana vrea pantaloni romanesti
60.000 de militari belgieni vor purta in curand pantaloni romanesti. O firma de confectii botosaneana a castigat, prin intermediul unei societati britanice, licitatia pentru productia de uniforme. ""Trebuie sa pregatim linia de productie pentru a realiza pantalonii in serie. Deocamdata, avem doar prototipul"", a declarat Maria Barladeanu, directorul tehnic al firmei. Societatea cu 900 de angajati a mai realizat uniforme
si pentru comisarii Garzii Financiare
din Italia. (R.C.)
BRAILA - Alfabetizare dupa gratii
Detinutii nestiutori de carte din Penitenciarul cu Regim de Maxima Siguranta Braila urmeaza un curs intensiv de alfabetizare de sase luni. In acest timp, condamnatii vor sa recupereze patru clase primare, iar la absolvire sa reuseasca sa descifreze actele in baza carora au fost incarcerati, dar mai ales sa poata scrie acasa si sa nu mai semneze documentele cu amprenta degetului mare. Altii spera chiar sa-si poata continua studiile. (Nicoleta Butnaru)
SUCEAVA - Incendiu la schitul Calugareni
Un incendiu de proportii a izbucnit ieri la o anexa a schitului sucevean de la Calugareni chiar in timp ce enoriasii se aflau la slujba religioasa. Focul a pornit la o anexa a schitului, la cativa metri de biserica. In cladire se afla un copil, care a fost salvat la timp de tatal sau. La ora inchiderii editiei nu se stiau cauzele care au dus la izbucnirea incendiului. Schitul Calugareni este unul dintre cele mai cunoscute locuri unde se fac exorcizari. (NewsIn)
CONSTANTA - Irakieni judecati pentru evaziune
Trei irakieni si un inspector fiscal constantean au fost trimisi in judecata in legatura cu operatiuni ilegale care au avut ca scop transferarea in strainatate a peste patru milioane de dolari, sub aparenta unor plati in avans catre asa-zisi parteneri straini. Infractiunile de care sunt acuzati inculpatii sunt: evaziune fiscala, spalare de bani, inselaciune,
abuz in serviciu, fals intelectual
si uz de fals. (Mediafax)
RAFUIALA - Tanar ucis in cartierul Ferentari
Un nou scandal in cartierul bucurestean Ferentari a dus la moartea unei persoane la cateva zile dupa ce un sofer aflat la o spalatorie auto a fost atacat cu focuri de arma in aceeasi zona, transmite Mediafax. Incidentul
a avut loc vineri noapte, cand un tanar a fost injunghiat pe Strada Iacob Andrei. Desi a fost dus la spital, medicii nu au putut decat sa constate decesul. Agresorul, un barbat de 39 de ani, a fost retinut de politisti si urmeaza sa fie prezentat instantei cu propunerea de arestare preventiva. (L.F.)
BRASOV - ""Nedeia muntilor"" in statiunea Bran
Mii de turisti din toate colturile tarii au venit la Bran la sfarsitul saptamanii trecute pentru a lua parte la ""Nedeia muntilor"". Sarbatoarea are o vechime de mai bine de 30 de ani si are loc in Fundata, localitate situata intre munti, pe drumul care leaga Transilvania de Muntenia. Localnicii si-au pus straiele de sarbatoare si au jucat hora pe dealuri, iar turistii au gustat specialitatile culinare ciobanesti: de la bulz si pastrama de oaie pana la branza de burduf in coaja de brad ori cascaval afumat. (Ramona Tintea)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.