Marcello Lippi si Jurgen Klinsmann au anuntat ieri ca nu doresc prelungirea contractelor. Germania va fi pregatita de secundul Joachim Low, in timp ce pentru banca tehnica a Italiei se afla in pole-position Roberto Donadoni

Titlul mondial si rugamintile jucatorilor nu au fost suficiente pentru ca Marcello Lippi sa ramana selectioner. Antrenorul campioanei lumii a anuntat ieri ca nu isi va prelungi intelegerea cu Federatia Italiana de Fotbal.
ADIO. ""Rolul meu la nationala Italiei s-a incheiat. Am avut parte de o extraordinara experienta profesionala si umana. Trebuie sa le multumesc jucatorilor, colaboratorilor mei si conducerii federatiei. Am demonstrat in acesti doi ani ca suntem un grup puternic si am realizat o performanta care va ramane in istoria fotbalului italian si in inimile tuturor suporterilor"", a declarat tehnicianul italian, care a fost numit selectioner dupa Euro 2004, in locul lui Giovanni Trapattoni. Lippi a precizat ca doreste sa antreneze in continuare, chiar daca sunt voci care sustin ca va ocupa o functie de conducere la Juventus.
SUCCESOR. Anuntul lui Lippi a declansat cursa pentru ocuparea postului de selectioner al campioanei mondiale. Potrivit presei italiene, in pole-position se afla Roberto Donadoni, care, dupa ce a avut rezultate remarcabile cu Livorno, a fost surprinzator concediat la jumatatea sezonului. Avantaje: s-a retras de putina vreme si ii cunoaste foarte bine pe jucatorii nationalei. Dezavantaje: are experienta redusa, nu a antrenat niciodata o echipa mare, cu atat mai putin o selectionata. Pe lista federatiei se afla insa si alte nume: Alberto Zaccheroni, antrenorul nationalei de tineret, Claudio Gentile, dar si Gianluca Vialli, pe care se pare ca l-au propus chiar jucatorii.