Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, iar PNL si PD ar hotari sa participe pe liste separate, 47% din electoratul Aliantei D.A. ar alege PD, 45% ar alege PNL, 1% alt partid, iar 7% nu s-a hotarat sau nu va vota, conform
Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, iar PNL si PD ar hotari sa participe pe liste separate, 47% din electoratul Aliantei D.A. ar alege PD, 45% ar alege PNL, 1% alt partid, iar 7% nu s-a hotarat sau nu va vota, conform unui sondaj realizat in perioada 16-22 iunie de Centrul de Analize si Investigatii Sociologice.

Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri anticipate Alianta PNL-PD ar obtine 47% din numarul de voturi, PSD 20%, PRM 12%, PNG 7%, UDMR 6%, PPCD 3%, PC 2%, PIN 2%, alt partid 1%. Daca la alegerile pentru europarlamentare ce vor avea loc peste cateva luni partidele ar participa singure, nu in coalitii, 25% dintre cei chestionati ar vota cu PD, 24% cu PNL, 20% cu PSD, 13% cu PRM, 7% cu PNG, 5% cu UDMR, 3% cu PPCD, 2% cu PC si 1% cu alt partid. De remarcat ca din totalul celor intrebati doar 77% au de gand sa mearga la vot.
Conform aceluiasi sondaj, primul dintre liderii politici care se bucura de incredere in randul romanilor este presedintele Traian Basescu - 57%, urmat de Theodor Stolojan - 39% incredere multa si foarte multa, de Gigi Becali - 29% incredere, de Mircea Geoana - 29%, de Calin Popescu Tariceanu - 27%, de Emil Boc - 23%, de Bogdan Olteanu - 21% si CV Tudor - cu 20%. Sondajul a fost realizat pe un esantion de 1.065 de persoane, cu o eroare tolerata de ± 3 %.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.