Bogdan Pascu, liderul deputatilor conservatori, a cerut ieri conducerii Camerei audierea de catre Comisia de Politici Economice si Privatizare a celor implicati in scandalul declaratiilor privind vanzarea energiei electrice la suprapret. Cerer
Bogdan Pascu, liderul deputatilor conservatori,
a cerut ieri conducerii Camerei audierea de catre Comisia de Politici Economice si Privatizare a celor implicati in scandalul declaratiilor privind vanzarea energiei electrice la suprapret.


Cererea liderului conservator se refera la deputatul Victor Ponta, la senatorul Radu Berceanu si la ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres. Bogdan Pascu considera ca in urma acestui demers opinia publica ar putea afla cine se face vinovat de ilegalitatile invocate public in ultima vreme in domeniul comertului cu energie. ""Cred ca toti romanii sunt interesati de aflarea adevarului in aceasta problema destul de delicata. Mi se pare normal ca toata lumea sa afle cum este cheltuit banul public si cine se imbogateste pe spinarea romanilor. Trebuie sa lasam deoparte show-urile mediatice si sa incredintam problema unei comisii specializate care sa se pronunte asupra aspectelor incriminate. Nu putem risca sa ne trezim mai tarziu ca acest scandal a fost inventat doar pentru a mai readuce pe primele pagini ale ziarelor anumiti domni parlamentari"", a declarat deputatul PC.
NOI EXPLICATII. Tot ieri, ministrul Economiei, Codrut Seres, a explicat ca Grivco cumpara energie de la Rovinari, cu 119 lei/MWh, peste pretul reglementat de la acest complex, si vinde catre Electrica, din decembrie 2005, pentru acoperirea varfului de consum al acestei companii, la un pret similar cu al energiei in banda. El a aratat ca Grivco apare in datele raportului Corpului de Control al ministrului Economiei ca vanzator catre Electrica, insa doar o mica parte din energia furnizata este de la Rovinari, livrarile provenind in principal din import, din Bulgaria. ""Am fost preocupat sa verific in primul rand Grivco, pentru ca stiam ca intotdeauna se va incerca o legatura intre mine si Grivco, in sensul avantajarii acestei companii"", a adaugat Codrut Seres.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.