Consilierul pe probleme de securitate al primului-ministru, Marius Oprea, are informatii ca i-a fost refuzata cererea de a primi un certificat ORNISS, care sa-i permita accesul la informatii clasificate, fara de care nu poate fi reprezentantul Guvern

Consilierul pe probleme de securitate al primului-ministru, Marius Oprea, are informatii ca i-a fost refuzata cererea de a primi un certificat ORNISS, care sa-i permita accesul la informatii clasificate, fara de care nu poate fi reprezentantul Guvernului in Comunitatea Nationala de Informatii.

Marius Oprea a precizat pentru Mediafax ca nu a primit o comunicare oficiala referitoare la refuzul eliberarii certificatului, pentru ca, din cate a inteles, s-a depus o contestatie, probabil de catre seful Cancelariei primului-ministru, Aleodor Francu. Cancelaria primului-ministru este institutia de care apartine Oprea, el avand functia de consilier de stat. ""Am fost de acord sa se faca o contestatie, pentru ca nu doresc sa planeze asupra mea suspiciuni de neloialitate fata de statul roman. Am fost doi ani consilier al presedintelui Constantinescu fiind neloial statului roman?"", s-a intrebat el retoric. Pana cand nu se rezolva contestatia, adica aproximativ o luna, nu va primi un raspuns de la ORNISS.
INLOCUIT. Oprea a admis ca i-a propus premierului Tariceanu ca, in cazul in care nu va primi avizul ORNISS, sa fie desemnat ca reprezentant la CNI istoricul Stejarel Olaru, consilier personal in cadrul Cancelariei primului-ministru, acesta urmand sa faca demersurile pentru obtinerea certificatului. Printre posibilele motivele enumerate de Oprea privind refuzul de a i se acorda certificat ORNISS se numara un articol pe care l-a publicat in 2001, in care vorbea de o legatura intre mafia araba, oameni din PDSR si din serviciile secrete, care ar fi deranjat SRI, precum si de unele afirmatii pe care presedintele Basescu le-ar fi facut intr-o discutie informala cu ziaristi, potrivit carora Oprea ar fi fost platit de fundatii din Germania si Israel pentru a furniza informatii despre fosta Securitate. Oprea a respins insa aceste acuze, precizand ca, intr-adevar, in 1997 a avut posibilitatea de a vedea la fata locului cum s-a facut deconspirarea STASI, tot pentru arhive aflandu-se in Germania si prin 2003. El a subliniat insa ca pentru acestea nu a fost platit, ci fundatii germane au asigurat drumul si cazarea.

POSIBILA CONFUZIE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.