Oaspetii copiilor tai!
Probabil, cei mai dificili musafiria€¦ Si asta nu neaparat pentru ca venirea lor te obliga sa decorezi casa ca pentru un carnaval al papusilor. Si nici fiindca vei sta mai mult in bucatarie, sa ornezi fiecare tar
Oaspetii copiilor tai!
Probabil, cei mai dificili musafiria€¦ Si asta nu neaparat pentru ca venirea lor te obliga sa decorezi casa ca pentru un carnaval al papusilor. Si nici fiindca vei sta mai mult in bucatarie, sa ornezi fiecare tartina cat mai haios, sa le faci pe plac. Si cu atat mai putin pentru ca vei sta o zi intreaga rasfoind prin carti de bucate, prin caiete de retete, vei da telefoane si te vei sfatui cu toate prietenele tale, incercand sa afli raspunsul la unica intrebare importanta: ce dulciuri sa pregatesti pentru musafirii ""piticului"" tau? Ei bine, e dificil pentru ca esti in competitie cu toate celelalte mame. Si e de-a dreptul inspaimantator ca in ziua asta speciala in care copilul tau primeste oaspeti trebuie sa faci rabat de la principiile tale. I-ai spus cumva pustiului tau: ""Dulciurile strica dantura, tu nu ai voie sa mananci multe dulciuri""? Ei bine, azi trebuie sa uiti ca i-ai limitat consumul de ciocolata, de acadele, de inghetata, de sucuri reci, de prajituri cu multa cremaa€¦ Lumea este a lui - si a invitatilor lui - , iar tu trebuie sa te aprovizionezi cu multaa€¦ rabdare. De fapt, daca stam bine sa ne gandim, optiunile nu sunt chiar atat de infricosatoare. Exista solutii, solutii la indemana, pentru a crea o atmosfera pe placul copiilor fara a incalca (prea multe) principii. Principii sanatoase, pe care orice mama le respecta atunci cand vine vorba despre hrana copilului ei. Mai mult decat atat, insasi pregatirea evenimentului este un prilej de a-ti apropia copilul, de a-l invata lucruri noi, aratandu-i ca, in joaca, poate participa si el la prepararea mancarurilor sau la decorarea mesei, a casei, a gradiniia€¦ Cu hartie colorata, carton, lipici, acuarele, carioci si multa fantezie, el va reusi sa faca mici coifuri de hartie, pe care sa le poarte oaspetii pe cap, ori cosulete in care sa ascunzi fursecuri si prajiturele. Tot el va decora cu hartie creponata cosul pentru fructe. Te poti increde in aptitudinile lui de a realiza servete dantelate pentru platoul pe care vei pune tortul. Asta ca sa nu mai spun ca pe el te poti baza sa decoreze in chip amuzant o rosie umpluta sau un bol cu crema de branza. Nu trebuie decat sa-i ceri astaa€¦ Astfel, se va bucura inca mai mult de ziua lui. Ziua in care primeste musafiri.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.