O companie de securitate informatica a analizat motivele pentru care serverele de mail de la Yahoo se misca foarte incet. Reprezentantii Yahoo au dat vina pe mesajele spam. Compania americana Dymeta, specializata in securitate informatica, a av
O companie de securitate informatica a analizat motivele pentru care serverele de mail de la Yahoo se misca foarte incet. Reprezentantii Yahoo au dat vina pe mesajele spam.


Compania americana Dymeta, specializata in securitate informatica, a avut ""curiozitatea"" sa cerceteze lentoarea unor servere de mail de la Yahoo, in urma unor reclamatii primite de la diversi clienti ai serviciilor companiei. Specialistii de la Dymeta au testat 16 servere.
""Nu vrem sa spunem ca un mail nu trecea prin server, dar o face mult mai incet decat ar trebui"", a declarat pentru TechWeb.com Aaron Gillette, director in cadrul Dymeta.
""Cu problemele pe care le au, un mail are nevoie de ore sau zile pentru a trece mai departe"", a mai spus Gillette.
La aceste acuzatii, Yahoo a raspuns cu un... mail si a aruncat vina pe seama problemelor pe care le are in combaterea mesajelor spam.
""Avand in vedere ca avalansa de mesaje spam este tot mai mare, Yahoo se straduieste sa-si imbunatateasca tehnologiile pentru a putea face fata acestor atacuri"", se arata intr-un mail trimis de oficiali Yahoo. Conform unui studiu Radicati, la sfarsitul lui 2005 s-a ajuns la o medie de 86 de miliarde de mesaje electronice pe zi, din care 56 de miliarde sunt spam. Pana in 2007, mesajele spam vor ajunge la 100 de miliarde.
OCAZIE. Pentru a analiza problemele Yahoo, Dymeta s-a folosit de ocazie si a utilizat un nou produs: Mail Server Profiler. Astfel, in stabilirea unei conexiuni SMTP cu servere Yahoo, softul in cauza a aratat ca puteau sa obtina un raspuns doar pentru 55% din timp. In restul timpului nu era nici un raspuns.
Potrivit testelor, Dymeta a stabilit conexiuni cu servere Yahoo din doua in doua minute timp de jumatate
de ora si a descoperit o neobisnuit de mare variatie in ceea ce priveste numarul serverelor functionabile pe o asa scurta perioada de timp.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.