Coalitia pentru o Guvernare Curata i-a cerut ieri ministrului de Externe, Mihai Razvan Ungureanu (foto), ca mecanismul numirii ambasadorilor romani sa fie mai transparent, pornind de la ideea ca acestia trebuie sa fie persoane de cea mai inalta calit
Coalitia pentru o Guvernare Curata i-a cerut ieri ministrului de Externe, Mihai Razvan Ungureanu (foto), ca mecanismul numirii ambasadorilor romani sa fie mai transparent, pornind de la ideea ca acestia trebuie sa fie persoane de cea mai inalta calitate profesionala si morala.

In acest sens, Coalitia pentru o Guvernare Curata a cerut MAE ca propunerile de ambasadori, insotite de o prezentare, sa fie afisate pe pagina de internet a ministerului inainte de audierile parlamentare.
INFORMATII. ""Prezentarea trebuie sa contina detalii despre trecutul profesional al candidatilor, despre momentele cand au avut de-a face cu justitia, daca e cazul, date detaliate despre averea si afacerile lor, precum si o justificare pentru care merita sa reprezinte Romania in calitate de ambasadori si in acea pozitie. In acest fel se da posibilitatea presei, societatii civile si publicului sa completeze informatiile despre o persoana care pot scapa verificarilor MAE sau serviciilor secrete, daca e sa judecam dupa experienta trecutului. Totodata, un asemenea procedeu ar atenua criticile privitoare la faptul ca in asemenea numiri se strecoara adesea criterii care nu tin de profesionalism. Un asemenea procedeu, ca si publicarea documentelor de politica externa, ar aduce inclusiv MAE la zi in aplicarea Legii transparentei decizionale"", se arata in solicitarea adresata atat ministrului Ungureanu, cat si presedintelui si premierului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.