In 2006, cheltuielile pentru IT la nivel mondial vor creste cu 6,3%, se arata intr-un recent raport IDC. Anul trecut, cheluielile s-au ridicat la suma de o mie de miliarde de dolari. Motivele acestui rezultat se regasesc in stabilitatea economic
In 2006, cheltuielile pentru IT la nivel mondial vor creste cu 6,3%, se arata intr-un recent raport IDC. Anul trecut, cheluielile s-au ridicat la suma de o mie de miliarde de dolari.


Motivele acestui rezultat se regasesc in stabilitatea economica din Statele Unite, Europa si Japonia si in cresterea inregistrata pe pietele emergente. In 2005, cresterea cheltuielilor a fost de 6,9%.
Cea mai mare crestere va fi in sectorul de software, de 7%, in timp ce domeniul de hardware va creste cu 6%.
PREDICTII. In ceea ce priveste ""reaparitia"" continentala, in Europa de Vest nivelul cresterii va fi de 6%, in timp ce in Statele Unite se va inregistra un procent de 5,8% (ceea ce inseamna cifre in scadere, avand in vedere procentul de 6,4% inregistrat in 2005).
In zona Asia-Pacific, ""motoarele"" chetuielilor sunt reprezentate de China, cu o crestere de 14 procente si India, cu 20 de procente.
""Anul trecut, ciclul de upgrade al infrastructurilor a dus cheltuielile pe IT la cea mai mare rata de crestere din anul 2000 incoace"", a declarat Stephen Minton, IDC manager Worldwide IT Markets. ""Cumparatorii au devenit mai activi in a doua jumatate a anului trecut, contribuind la imbunatatirea ratelor de profit si veniturilor vanzatorilor de sisteme informatice"", a explicat Minton.
ESTICII. In ceea ce priveste, cheltuielile din Europa Centrala si de Est, IDC a prezentat un raport separat despre pietele ""cheie"" din zona: Rusia, Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia si Croatia. Potrivit studiului, daca in 2004 cheltuielile cu IT au fost de 20,4 miliarde de dolari, pana in 2009 se va ajunge la 40,5 miliade de dolari.
Cea mai mare piata este Rusia, fiind urmata de Polonia si Ungaria.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.