Filmele "Moartea domnului Lazarescu" de Cristi Puiu si "Tertium non datur" de Lucian Pintilie vor participa, in sectiuni diferite, la cea de-a treia editie a Festivalului International de Film Independent de la Lisabona, ce va avea loc intre 20 si 30
Filmele "Moartea domnului Lazarescu" de Cristi Puiu si "Tertium non datur" de Lucian Pintilie vor participa, in sectiuni diferite, la cea de-a treia editie a Festivalului International de Film Independent de la Lisabona, ce va avea loc intre 20 si 30 aprilie. "Moartea domnului Lazarescu" a fost selectat in competitia internationala, impreuna cu alte 11 lungmetraje, potrivit site-ului oficial al evenimentului. Marele premiu, numit "Orasul Lisabona", este in valoare de 7.500 euro si a fost castigat anul trecut de "Der Wald vor lauter Baumen" ("The Forest for the Trees"), un film german de debut care a circulat la un mare numar de festivaluri.
La randul sau, "Tertium non datur" va fi prezentat la IndieLisboa in Laboratory - o sectiune dedicata "regizorilor care lucreaza intr-o libertate absoluta", potrivit organizatorilor festivalului. Mediumetrajul lui Pintilie a avut premiera mondiala in februarie, la Berlinala.
Festivalul din capitala Portugaliei va omagia anul acesta patru regizori - Michael Glawogger, Jay Rosenblatt, Nobuhiro Suwa si Edgar Pera - si va organiza o retrospectiva a "110 ani de scurtmetraj suedez", cu filme de Ingmar Bergman, Roy Andersson si Lukas Moodyson.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.