Desi este tentant, nu e bine sa percepeti jocul copiilor ca fiind o simplaa€¦ joaca. Aceasta este parerea unui terapeut prin joc, Mara Isac, coordonator la Centrul de Zi - Fundatia Hospice Casa Sperantei din Brasov. ""Este mai benefic

Desi este tentant, nu e bine sa percepeti jocul copiilor ca fiind o simplaa€¦ joaca.

Aceasta este parerea unui terapeut prin joc, Mara Isac, coordonator la Centrul de Zi - Fundatia Hospice Casa Sperantei din Brasov. ""Este mai benefic sa-l privim ca pe o sursa de informatie, de energie si de «curata si pura bucurie»"", spune ea. ""Terapia prin joc este un ansamblu de tehnici arondate domeniului specific psihologiei copilului, care vin in sprijinul acestuia atunci cand vorbim de o situatie dificila pe care copilul o traverseaza: abandon, spitalizare, abuz, autism, doliu, probleme de adaptare sociala, boli cronice, tulburari emotionale, disociere si schizofreniea€¦ "" In terapia prin joc, jucariile sunt percepute ca si cuvinte. Folosindu-le, copiii isi transfera anxietatile, fricile, fanteziile sau temerile asupra obiectelor-jucarii, rezultand astfel o exprimare autentica cu ""efecte eliberatoare"". Specialistii recomanda o atenta selectie a jucariilor si a materialelor de joc si nu o colectie a acestora. ""Nu toate jucariile sau jocurile ii incurajeaza, automat, pe copii sa se autoexprime sau sa-si exploreze nevoile si sentimentele. Terapia prin joc nu este folosita ca o modalitate de petrecere a timpului liber, iar scopul ei nu este de a «ocupa» mainile copilului in timp ce se incearca obtinerea unor cuvinte din gura acestuia"", spune psihologul american Landreth.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.