In timp ce la Tribunalul Bucuresti se discuta situatia arestarii cetatenilor americani, Philip George Stephenson si Colin R. Hart, la Parchetul Instantei Supreme procurorii anchetatori ai cazului Rompetrol continuau audierile. Ieri a fost la disc
In timp ce la Tribunalul Bucuresti se discuta situatia arestarii cetatenilor americani, Philip George Stephenson si Colin R. Hart, la Parchetul Instantei Supreme procurorii anchetatori ai cazului Rompetrol continuau audierile.

Ieri a fost la discutii cu procurorii chestorul Nicolae Berechet (foto), secretar general al Ministerului Administratiei si Internelor (M.A.I.). Audiat ca martor, el a fost intrebat
despre Ordonanta de Urgenta a Guvernului 118/ 2003 prin care Cabinetul Nastase a hotarat transformarea in obligatiuni a datoriilor Petromidia. La data de 30 septembrie 2003, restantele Petromidia catre bugetul de stat erau de 603 milioane de dolari.
FARA COMPETENTA IN CAZ. La iesirea de la audieri, Nicolae Berechet a declarat ca M.A.I., in a carui conducere se afla si la vremea respectiva, nu a avut competente legate de aceasta ordonanta. Pana acum au mai dat declaratii de martor in acest caz, fostii ministri Miron Mitrea si Mihai Tanasescu, precum si fostul sef al APAPS, Ovidiu Musetescu. Surse judiciare ne-au precizat ca vor fi convocati la audieri si Adrian Nastase si Dan Ioan Popescu. (Violeta Fotache)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.