Autoritatea pentru Tineret da astazi socoteala la Comisia Europeana de la Bruxelles pentru un milion de euro deturnati din programul european ""Youth"". Autoritatea Nationa-la pentru Tineret (ANT) prezinta azi la la Bruxelles, la reuniunea
Autoritatea pentru
Tineret da astazi socoteala la
Comisia Europeana de la Bruxelles pentru un milion de euro deturnati din programul
european ""Youth"".


Autoritatea Nationa-la pentru Tineret (ANT) prezinta azi la la Bruxelles, la reuniunea Consiliului ministrilor pentru tineret din Uniunea Europeana rezultatele controlului cu privire la modul in care s-a derulat in Romania programul ""Youth"" (Tineret) in perioada 2000-2001, a declarat presedintele ANT, Karoly Borbely. Asta dupa ce la finele anului trecut, Comisia Europeana a suspendat programul din care sunt finantate proiectele pentru tineret in Romania. Oficialii europeni au constatat ca tara noastra datoreaza aproximativ un milion de euro Comisiei. ""Management defectuos"" - a fost acuza CE adusa autoritatii pentru tineret de atunci, respectiv Agentiei Nationale pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor (ANSIT) - care in perioada 2000-2001 se numea EUROTIN.
DETURNARI. EUROTIN a finantat o serie de proiecte considerate neeligibile, de care au beneficiat mai multe organizatii neguvernamentale romanesti. Reprezentantii ANT spun ca programul ar putea fi reluat in martie, in conditiile in care ANSIT a fost desfiintata. Programele ""Youth"" in Romania au fost supuse unui audit, incepand cu 2002, in urma caruia ar fi fost descoperite deturnari de fonduri.
MASURI. Karoly Borbely a declarat ca planul stabilit de ANT cu reprezentantii Comisiei Europene presupune, printre altele, trecerea programului ""Youth"" in directa subordonare a presedintelui Autoritatii, realizarea unui audit permanent cu privire la program si compatibilizarea sistemului
contabil al ANT cu normele europene.
In luna decembrie a anului trecut, directorul general al Directiei pentru Educatie si Cultura din cadrul Comisiei Europene, Nikolaus van der Pas, a luat decizia de a suspenda derularea programului ""Youth"" in Romania, apreciind ca acesta a fost gestionat in mod gresit de autoritatile romane responsabile cu derularea lui.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.